КОЗМЕТИЧАРКА МАЈА ЂОРЂЕВИЋ Треба тежити природном изгледу!

Козметичарка Маја Ђорђевић, која пуних 14 година улепшава Новосађанке у свом салону, освојила је прво место на престижном интернационалном такмичењу „Winter Beautyspartakiada” у организацији Олге Старавоитаве.
Kozmetičarka Maja Đorđević foto: privatna arhiva
Фото: Козметичарка Маја Ђорђевић фото: приватна архива

Циљ такмичења је био стилизовање трепавица а тема је била слободна. Маја се определила за мотив гејше који је импресионирао жири и донео јој још једну потврду за рад.

- Пријавила сам се на наговор колегинице, било ми је потребно 13 сати за цео пројекат, почевши од израде трепавица, фризуре, костима и шминке до фотографисања - каже о раду који стоји иза награђеног дела Маја Ђорђевић, на Инстаграму позната као maravillosa.beauty.

Шта ова награда значи за вас и шта вам доноси?

- Ова награда потврђује моју професионалност и сигурност у раду, што значи да сам на правом путу у свом животу јер радим то што волим. Такмичење ми даје потврду и сигурност да својим клијентима могу пружити најбољи квалитет и професионалну услугу.

Козметичка индустрија страховито брзо избацује нове производе и третмане, шта је оно што бисте у твом мноштву понуда издвојили и препоручили дамама?

- Ми у Србији увелико пратимо трендове и полако их присвајамо. Оно што бих препоручила дамама је што више природности и третмана којима постижемо природан изглед, као на пример: lash lifting, дизајн обрва каном, масажа лица...

Ви сте неко ко стално улаже у себе професионално, али колико су наше жене отворене за сугестије професионалаца и генерално за промене?

- Жене углавном не знају шта хоће (осмех). Оно што знамо је да смо склоне променама и да данас можда нешто не желимо али већ сутра пожелимо неку промену на себи... У том случају само стручњак и професионалац јој може предложити какву промену да направи на себи.

Thumbnail

Шта је у тренду ове сезоне, када су шминка и нокти у питању и који стил, боје, бисте препоручили за српску Нову годину?

- Опет се враћамо на то да се све више тежи што природнијем изгледу. Када је шминка у питању, акценат се ставља на лепе усне и лепе очи. Дакле, што мање тешке шминке и пренаглашених контура, све више баршунастог и природног изгледа коже.

Када су нокти у питању, неговане руке и уредан маникир је више него довољан, а Нова година је прилика да се сваки изглед украси неким дизајном или шљокицама.

С обзиром на то да би нам требало читаво богатство ако бисмо имали и вештачке трепавице, и фризуру и разне екстензије, те исцртане обрве и гел на ноктима и неговано лице и издепилирано тело, који су то основни третмани које бисте препоручили дамама, односно како ви себе негујете?

- Наравно да свакој жени не треба све и одмах! Не требају свакој жени истетовиране обрве, надограђене трепавице, изливени нокти... Не! Нисам присталица тога, никако. Шта треба свакој жени? Свакој жени треба негован и леп изглед. Уколико нека жена или девојка има своје лепе природне обрве, њих је потребно само обликовати... то не кошта пуно. Ако нека жена има своје дугачке и густе трепавице, њој треба само лифтинг трепавица. Следећа жена има своју нокатну плочу лепу, дугачку, њој би био потребан само трајни лак...

Имате свој козметички студио, колико је тешко бити жена предузетник, шта су проблеми, а шта предности када сте само свој газда?

- Прво...то је слобода! Слобода што ни од кога не зависиш... Није ми био циљ да будем жена предузетник, мој циљ је да будем слободна, да пружам лепе третмане, у лепом простору, и учиним жене срећним...а жена предузетник... то је друга страна бизниса.

С. Милановић

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести