Који су знаци да једете превише шећера?

Готово сви волимо да једемо шећер, иако знамо да може узроковати озбиљне здравствене проблеме.
w
Фото: pixabay.com

Међутим, постоји доста знакова који могу да упућују на претеривање са шећером! А кад једном схватите шта сте телу учинили због шећера, слатке посластице биће пуно мање привлачне. Ово су неки од знакова упозорења да уносите превише шећера.

Кад стално жудите за слатким требало би да знате да имате зависност од шећера. У овом случају морате следити третман детоксикације како бисте се решили вишка шећера у свом телу.

Још један знак да сте зависни од шећера је сталан осећај умора без одређеног разлога. Иако вам шећер и угљени хидрати дају привремени подстицај, они исисавају енергију из вашег тела. Ако сте увек уморни, чак и након што сте добро спавали, можда уносите превише шећера.

Прекомерна конзумација шећера може узроковати екцем, акне и друге кожне проблеме. То је зато што шећер може узроковати упалу у телу. Уклањање шећера из исхране може вам помоћи у решавању овог проблема. Према С. С. Грину, физијатру из Њујорка, главни кривац за плантарни фасциитис је шећер. То је стање које узрокује бол у петама и стопалима. Умор и тамни кругови испод очију такође могу бити узроковани претераном конзумацијом шећера. Превише шећера је превише калорија. То је зато што шећер не садржи беланчевине и влакна. Инсулинска резистенција и дебљање могу бити узроковани претераном производњом инсулина због прекомерног уноса шећера.

Ако често патите од грипе и прехладе, можда једете превише шећера. Конзумирањем превише шећера ваше тело може мање да се бори против грипе и прехладе јер је ваш имунолошки систем ослабљен. Ако осетите било који од горе наведених симптома, покушајте што пре ограничити унос шећера како бисте побољшали своје здравље и избегли бројне здравствене проблеме.

Припремила Снежана Милановић

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести