Јак зној - време за чишћење од токсина

Када вам је организам препун отровних супстанци из воде или ваздуха, ако сте претерали са уносом хране, пића и цигарета или сте дуго користили одређене лекове, тело ће почети да реагује на начин који баш и није пријатан, јавља Б92.
z
Фото: pixabay.com

Уколико се у последње време прекомерно знојите и вруће вам је без неког објашњивог разлога, могуће је да тело покушава да избаци отрове прегревањем и знојењем. Овакве симптоме не би требало игнорисати да вам се здравље не би погоршало, већ се потрудите да очистите организам од токсина.

То можете урадити на више начина, од избацивања штетне хране и пића из јеловника на неко време, до појачаног уноса воде, свежег воћа и поврћа, али и примене пробиотика уз консултацију са лекаром.

Физичка активност је такође корисна због боље циркулације и додатног подстицања избацивања нежељених супстанци из организма.

Тело користи различите начине да нам стави до знања да нам је потребно чишћење.

Несаница се често повезује са проблемима са јетром и знак је да је организму потребна детоксикација. Уколико имате проблем са спавањем, почните да чистите тело од нагомиланих отрова из свега онога што уносите у себе, било кроз уста, било кроз кожу у облику разних крема, лосиона, парфема и других препарата.

Нормално је да се током дана, посебно радног, човек понекад осећа уморно. Али ако не успева да се одмори уз све напоре, чак и након јутарњег буђења, умор постаје хроничан и тад нешто није у реду. Постоји могућност да је организам претрпан токсичним супстанцама.

Ако покушавате да изгубите килограме упорним вежбањем и правилном исхраном, а резултата нема, веома је могуће да се ради о презасићености тела отровним супстанцама. Као и код сталног умора, и у овом случају токсини могу ометати правилан хормонални рад.

Накупљање нежељених, штетних супстанци у организму може да доведе до стварања масног ткива у пределу стомака. У том случају потребна вам је детоксикација коју можете да спроведете уз консултацију са стручњацима различитих грана медицине.

У том случају, чак и уз правилну оралну хигијену лош задах и даље постоји. То је знак да нешто у организму не функционише како треба. Може бити повезано са системом органа за варење, али и указивати на то да се јетра бори како би очистила тело од отрова.

Уколико вас често боли глава, могуће је да вас тело упозорава на превелику количину нагомиланих отрова. Присуство токсина у организму један је од најчешћих узрока главобоље.

Проблеми са цревима и затвор могу да проузрокују желудачне тегобе, главобоље, болове и осећај умора. То се догађа и у случају ако је организам презасићен токсинима јер тада не може адекватно да вари храну која улази у тело па се читав организам мучи.

Ако интензивно реагујете на мирисе попут парфема, могуће је да вам тело поручује да сте постали претерано осетљиви на хемикалије. То је знак да је отрова у телу превише и ваш организам не жели додатне количине. Неки од знакова осетљивости на мирисе су мучнина и главобоља пошто удахнете ситне честице вештачких мириса.

Токсини неповољно утичу на мишиће и зглобове, па ако нисте вежбали или некако другачије се физички оптеретили, а боле вас мишићи, то може бити знак да телу треба чишћење од отрова.

Константан проблем са акнама је такође јасан показатељ тога да је тело преоптерећено токсинима који у њега долазе путем хране или из производа за негу коже. На присуство токсина у организму могу указати и појава осипа, екцема или псоријазе.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести