Испробајте „напитак среће“ и решите се тескобе и нервозе

Чај против тескобе се састоји од четири лако доступне домаће лековите биљке, које смирују и опуштају како свака за себе, тако и у овој одличној комбинацији.
caj
Фото: pixabay.com

Лековита вербена јача организам, ублажава грчеве (нервозу, кашаљ, тескобу, несаницу), а снижава и повишену телесну температуру.

Такође, детоксикује организам, поспешује зарастање рана и ублажава инфекције. 

Нана је једна од најпознатијих биљака на свету, која јача организам и враћа снагу свим органима, те се као таква посебно препоручује деци, старијима и реконвалесцентима.

Корисна је за нерве и срце, а делотворна је и код свих врста кашља, неуралгије, несанице, дрхтавице, тескобе и сличних тегоба. Препоручује се и код свих врста инфекција и пробавних проблема.


На литру вруће воде ставити: 2 прстохвата вербене (спориша), 2 прстохвата нане, 2 прстохвата цветова липе и 2 прстохвата камилице.
Поклопити и након 10 минута процедити. Пити по жељи и без ограничења.

Липа је биљка позната у народу као смирујућа. Делује као тоник, антисептично, седативно. За миран сан је липов чаја најбољи. Посебно се препоручује нервозним особама, онима који пате од хроничне тескобе и несанице, немирној деци и старијим људима који лоше спавају. Благотворна је код кашља, главобоље, астме и срчаних болести.

Ако је узимате редовно, донеће вам мирне ноћи, одморна јутра и дане без напетости.

Камилица је биљка за чију лековитост знају чак и потпуне незналице, када је реч о хербализму. Њени осушени цветови су познати по седативним својствима, па камилица има способност смањивања анксиозности, стреса и напетости, што се демонстрира и у слабљењу мишићне напетости и умиривању тела. Управо из тих разлога, чај од камилице је пожељно пити пре спавања јер умањује немир и утиче на миран сан, што користи особама које пате од несанице.

EUR/RSD 117.5944
Најновије вести