Добре вести за лењивце: Наука на трагу таблете за вежбање

А да ствар буде још боља, како за сада научници откривају, ове ће таблете појачати издржљивост за 70 одсто, истовремено скидајући вишак килограма и спуштајући ниво шећера у крви.
dzoging
Фото: www.freeimages.com

Вест која ће сасвим сигурно обрадовати све лењивце и оне којима идеја о вишесатном презнојавању у теретани баш и није претерано привлачна, бар не колико идеја да се излежавају у кревету до миле воље - амерички научници на добром су путу да развију таблету која ће, без вежбања, обезбедити све позитивне ефекте физичке ајктивности.

Наравно, ово су посебно добре вести за екстремно гојазне или особе са физичким хендикепом, којима би ова таблета могла у потпуности или бар у великој мери да промени живот.

А наде у развој овакве једне фантастичне пилуле порасле су недавно, пошто су научници са института у Сан Дијегу саопштили резултате вишемесечног испитивања на мишевима.

Наиме, како су изјавили, захваљујући таблети мишеви су читавих 270 минута трчали на минијатурној покретној траци пре него што су досегли свој физички лимит. Без таблете, додаје се у саопштењу,  мишеви су успевали да трче свега 160 минута.

У преводу, осим што им је појачана издржљивост за 70 одсто, мишевима који су користили таблету за осам недеља смањила се телесна тежина, као и ниво шећера у крви.

Научници предвођени Роналдом Евансом установили су да таблета коју зову GW1516 мења активност безмало хиљаду гена, истоврмено убрзавајући сагоревање масти и успоравајући претварање шећера у енергију.

Нажалост, по свему судећи мораћемо још да се стрпимо, јер таблета неће у скорије време бити пуштена у комерцијалну употребу. Има ту још доста посла за научнике, а нама остаје да до неких срећнијих времена до витког стаса долазимо „традиционалним“ методама.

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести