Седам ствари које раде изразито интелигентне особе

Особе које краси велика интелигенција имају неколико заједничких карактеристика...
genijalac, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Често се каже како је интелигенција нешто с чим се рађамо, но то није увек истина: интелигенција може бити урођена или усвојена. Истраживања су показала како наша околина увелике утиче на развој интелигенције. Но, оно што знамо је да високо интелигентне особе карактерише слично понашање, те смо издвојили нека од њих.

 

1. Гледају своја посла

Трачање и осуђивање других нешто је чега се интелигентне особе клоне у широком луку. Њих не занимају површни разговори ни што се догађа у животима других. Они су у свом филму, а најсрећнији су кад их пусте на миру да раде оно што желе без непотребних ометања. Они нису усамљени, али треба им простора како би се могли посветити себи и својим мислима.

 

2. Имају одличан смисао за хумор

Особа која и у најобичнијој ситуацији може пронаћи искру хумора и насмејати све око себе је ни мање ни више него – генијалац. Наиме, потребно је много креативности и интелигенције како би се у сликама из свакодневног живота пронашла духовитост. Јесте ли и ви један од оних који увек насмејавају све око себе?

 

3. Причају сами са собом

Можда звучи лудо, али је истинито! Јесте ли знали да је чувени Алберт Ајнштајн редовно причао сам са собом? Истраживања су открила како су особе које често причају саме се собом (било у себи или наглас) заправо интелигентније од других. Не, нисте луди: унутрашњи монолози помажу вам да изоштрите ум, побољшате меморију и организујете мисли.

 

4. Често слушају музику

Иако већина нас често слуша музику, велика је вероватноћа да су они које увек, али баш увек ходају около са слушалицама у ушима – прави генијалци. У недавном је истраживању потврђено како су особе које свирају музички инструмент интелигентније од других, баш као и особе које непрестано слушају музику. Но, студија је показала и још једну занимљиву ствар: високо интелигентне особе преферирају музику без вокала, стога ако сте један од оних који слушају ритам, а не речи, веројатно сте интелигентнији него што мислите.

 

5. Једу чоколаду

Да, добро сте прочитали! Љубитељи чоколаде, чини се да сте пуно интелигентнији него што себи признајете! Према једном истраживању, свакодневно конзумирање чоколаде чини нас интелигентнијима. Такође, особе које једу чоколаду имају бољу меморију и когнитивне способности. Време је за још једну коцкицу, зар не?

 

6. Не причају пуно

Интелигентне особе не воле површне разговоре. Они су увек окружени својим мислима, а површни разговори јако их умарају. Стручњаци су утврдили како интелигентније особе мање причају, а за то имају и добре разлоге: прво, њихова логика не допушта им да настављају разговор од којег немају користи и друго – једноставно их није брига. Радије ће радити нешто продуктивно него се бавити бесмисленим трачевима.

 

7. Јако су знатижељни

Интелигентне особе краси велика знатижеља. Њихов је ум препун питања и због тога су увек у потрази за одговорима и истраживањем мистерија. Знатижеља и жеђ за знањем један је од најјаснијих знакова високе интелигенције. Такођер, интелигентне особе воле читати те често воде белешке.

(novilist.hr)

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести