Мистериозне пламтеће кугле на небу Чилеа

Мистериозни предмети, слични ватреним лоптама, примећени су како пламте над небом изнад једног града на југу Чилеа, јавља Спутњик.
l
Фото: Youtube Printscreen

Научници, на одушевљење љубитеља НЛО, саопштавају да се не ради о метеорима.

Становници Далкахуа, лучког градића на острву Хилое, на југу Чилеа, пријавили су на друштвеним мрежама прошле недеље неидентификоване летеће објекте, а неки су објавили и фотографије. „Ватрене кугле“, како стоји у извештајима, срушиле су се на бројним локацијама у граду. Чилеанска национална служба за геологију и рударство окупила је научнике који би требало да истраже о чему се ради. Седам тимова на терену је сакупљало узорке.

У изјави датој током викенда научници су саопштили да нису пронашли остатке или доказе о паду метеорита. Шта год да су, усијани предмети оставили су трагове иза себе, макар у виду запаљеног лишћа. Локални становници са којима су геолошки тимови разговарали, рекли су да нису чули буку коју би изазвао евентуалан удар метеорита на тло, нити је било ко од њих видео пад предмета на земљу.

Научници су рекли да ће наставити са анализом узорака тла и да ће издати потпунији извештај у наредним недељама, преносе локални медији.

 

EUR/RSD 117.5885
Најновије вести