Индонезија: Умро најстарији човек на свету у 147. години (видео)

ЏАКАРТА: Индонежанин Содимеџо, познат као деда Гото, који тврди да је рођен 1870. године, умро је у 147. години у свом селу у провинцији Централна Јава, јавио је ББЦ.
deda Goto, najstarija čovek Foto:youtube/screenshot
Фото: Youtube Printscreen

Према документима које поседује, деда Гото је рођен у децембру 1870. године.ББЦ напомиње да је у Индонезији тек 1900. године почела да се води евиденција рођених, као и да је раније било грешака око године рођења. Ипак, званичници тврде да су његова документа веродостојна.

Деда Гото је 12. априла пребачен у болницу када му се здравствено стање нагло погоршало. Шест дана касније, инсистирао је да га пусте из болнице и да се врати кући. "Од како се вратио из болнице, само је јео кашу и веома је мало уносио течности", рекао је за ББЦ његов унук Сујанто.

"То је трајало само неколико дана, а онда је одбијао да једе и пије све док није умро", додао је унук. Прошле године је деда Гото у разговору за ББЦ "открио" тајну дуговечности.Тада је рекао да је "најважније бити стрпљив и окружен људима који вас воле". До краја живота остао је страствени пушач. Наџивео је пет жена, 10 браћа и сестара и сву своју децу. У свом селу био је локални херој познат по причама о ратовима против Јапана и холандских колонизатора.Сахрањен је у понедељак на локалном гробљу.

Zoran
02.05.2017 • 14:52
Laze deda, nema on vise od 125.
125 je maksimalno dozvoljeno po zakonu.
EUR/RSD 117.1954
Најновије вести