Две помоћнице Меланије Трамп поднеле оставку

ВАШИНГТОН: Две главне помоћнице прве даме САД Меланије Трамп поднеле су оставку у среду услед великог насиља на Капитол хилу које су изазвале присталице председника САД, а још неколико високорангираних челника Беле куће разматра да поднесе оставку, укључујући и саветника за националну безбедност Роберта О'Брајана и његовог заменика Метјуа Потингера.
melanija tramp
Фото: Epa (Andrew Harrer)

Стефани Гришам је поднела оставку на место шефице кабинета прве даме.

Била је част служити држави у Белој кући. Врло сам поносна што сам био део мисије госпође Меланије Трамп, у којој смо помагали деци широм света, постигли смо многе ствари током ове администрације, написала је Гришамова у изјави, а пренео Ројтерс.

Гришам је провела године у Белој кући као секретар прес службе пре него што је постала шефица кабинета прве даме, међутим, она није хтела да каже да је њена оставка повезана с насиљем у главном граду, али извор близак њој каже да је насиље била кап која је прелила часу, додаје Ројтерс.

Секретарка Беле куће за социјална питања Рики Нисета такође је поднела оставку, као и заменица прес службе Беле куће Сара Метјус.

О'Брајен је такође разматрао оставку, као и Потингер, који су били кључни људи у политици Трампове администрације према Кини.

Управо сам разговарао с потпредседником (Мајком) Пенсом. Врло сам поносан што сарађујем с њим, рекао је О'Брајен.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести