Закерберг: Вештачка интелигенција међу услугама Фејсбука

САН ХОЗЕ: На овогодишњој Ф8 конференцији, одржаној у Сан Хозеу у Калифорнији, извршни директор "Фејсбука" Марк Закерберг изнео је више детаља о амбициозним плановима компаније, први пут изнетим прошле године.
facebook EPA GIAN EHRENZELLER.jpg
Фото: EPA (GIAN EHRENZELLER)

Судећи према Закерберговим плановима, Фејсбук ће већ следеће деценије укључити у своје услуге вештачку интелигенцију, свеприсутну интернет конекцију и виртуелну и проширену реалност.

Да би убрзала интегрисање проширене реалности у свакодневни живот, компанија је осмислила "Камера ефектс" платформу сет алатки за девелопере, намењених стварању апликација заснованих на тој технологији. Корисници ће апликацијама моћи да приступе путем постојеће апликације "Фејсбук камера".

То значи да би Фејсбук могао да постане други дом популарних светских феномена као што је "Покемон Го".

Иако Закербергова најава можда делује безазлено, треба имати у виду да Фејсбук стварањем новог система алатки и апликација, који не зависи од употребе смартфиона, још једном жели да се наметне као директни конкурент компанијама "Гугл" и "Епл", пише "Њујорк тајмс".

Лист наводи да је познато да Закерберга већ дуго тишти чињеница што Фацебоок никада није произвео кредибилан самосталан оперативни систем, преноси Б92.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести