Како да ваш Windows 7 бесплатно надоградите на Windows 10?

Мајкрософтова понуда бесплатне надоградње са Windowsа 7 на Windows 8.1 није активна већ неколико година, али корисницима то и даље не одузима могућност бесплатног преласка на Windows 10.
windows 10, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Иако је компанија уклонила посебне понуде са свог сајта, и даље активира лиценце за Windows 10 људима који желе да надограде своје Windows 7 или Windows 8.1 системе, пише Verge.

Подсећамо, Мајкрософт је од 14. јануара престао пружати техничку подршку за Windows 7 како би се могао посветити новијим технологијама. Стога стручњаци апелују на кориснике Windowsа 7 да надограде своје оперативне системе.

Пре свега, потребно је осигурати да ваш компјутер може подржати минимум захтева за Windows 10.

Најважније је запамтити да би надоградња са система Windows 7 на Windows 10 могла обрисати ваше поставке и апликације. Постоји опција за чување датотека и личних података, али због разлика између Windows 10 и Windows 7 система, није могуће задржати све постојеће апликације.

Обавезно анализирајте које апликације редовно користите да бисте их лако добили тако што ћете поново преузети инсталацијске програме. Windows 8.1 такође се може надоградити на исти начин, али без потребе за брисањем апликација и поставки.

 

Ево како можете прећи са Windowsа 7 на Windows 10:

- Израдите сигурносну копију свих важних докумената, апликација и података с вашег рачунара;

- Пређите на Мајкрософтову страницу за преузимање Windowsа 10

- У делу "Креирајте инсталацијски медиј Windows 10" одаберите "Преузми алат одмах" и покрените апликацију

- На упит Мајкрософта одаберите "Надоградите овај рачунар сада"

 

Након ових корака Мајкрософт ће вас упитати да ли желите да сачувате ваше личне документе или поново покренути рачунар. Запамтите да уколико одаберете било коју од ових опција, и даље ће све ваше апликације и поставке бити избрисане.

Када завршите са надоградњом, требали бисте добити дигиталну лиценцу за Windows 10 коју можете пронаћи у подешавањима (Update & Security > Activation).

(klix.ba)

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести