Илон Маск о Билу Гејтсу: Он нема појма

САН ФРАНЦИСКО: Директор компанија "Спејсекс" и "Тесла" Илон Маск критиковао је милијардера и филантропа Била Гејтса због његових ставова о одрживости већих електричних возила, оценивши да он "нема појма".
ilon mask
Фото: Tanjug (AP Photo/Chris Carlson, File)

Гејтс је недавно на свом блогу навео да се нада да ће квалитетније и јефтиније батерије учинити електрична возила "реалном опцијом за сваког власника аутомобила", али је навео да сумња у то колико би актуелна или у будућности развијена технологија батерија могла да напаја тако велика возила, преноси Бизнис инсајдер.

"Чак и уз велика достигнућа у технологији батерија, електрична возила вероватно никада неће бити практично решење за ствари попут возила са 18. точкова, за карго бродове и путничке авионе. Електрична енергија функционише само када треба покрити мање дистанце, али нам треба другачије решење за тешка возила за велике даљине", навео је Гејтс.

Гејтс је, такође, похвалио неколико компанија за производњу камиона који у потпуности раде на електрични погон, као што су Џенерал Моторс, Ривиан, Боллингер и Форд, али није поменио Теслу, који производи камион "сајбертрак".

На питање једног корисника на Твитеру шта мисли о ставовима Гејтса, Маск је кратко одговорио: "Он нема појма".

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести