Будућност гејминга уз mts cloud гејминг платформу

БЕОГРАД:  Првог дана највећег гејминг фестивала у региону - Games.con, компанија Телеком Србија представила је mts cloud гејминг платформу, која ће корисницима омогућити приступ великом броју видео игара без коришћења видео конзоле или додатног, скупог хардвера.
Telekom Srbija predstavila mts cloud gejming platformu Foto: Tanjug/video
Фото: Телеком Србија представила mts cloud гејминг платформу Фото: Танјуг/видео

Како је речено на представљању нове услуге, једноставно коришћење, ценовна приступачност, лакоћа управљања и бројни бесплатни садржаји само су неке од предности ове иновативне мтс услуге која би корисницима требало да буде доступна у другој половини 2020. године.

"Имајући у виду да ће индустрија видео игара на глобалном нивоу генерисати 200 милијарди долара прихода у 2020. години и постати најпрофитабилнији сегмент индустрије забаве, овим иновацијама желимо да креирамо јединствени екосистем забаве на простору југоисточне Европе и тиме стимулишмео раст локалног тржишта видео игара", рекао је извршни директор за ИТ подршку и ИЦТ сервисе Телекома Србија Никола Матовић.

Препознали смо простор да корисницма пружимо ново искуство и нови вид забаве користећи предности наше оптичке мреже, рекао је Матовић.Истакао је да Телеком Србија као регионални лидер у области телекомуникација корисницима жели да пружи најбоље могуће искуство за постојеће производе, и нађе иновативна решења.

Оно што разликује ову врсту услуге од постећих је то да ће омогућити корисницима да на приступачан начин начин, уз мало улагања пруступају премијум садржајима, најновијим видео играма и изузетно гејминг искуство да уживају у најновијим садржајима и насловима које нуди гејминг индустрија по повољним ценама, објаснио је Матовић.

Кроз ИПТВ платформу биће им омогућен прустип независном порталу преко кога ће моћи да приступају игрицама и користе све остале садржаје на платформи.МТС овом платформом настоји да обезбеди корисницима јединствено гејминг искуство и да додатно подстакне развој локалног екосистема видео игара.

Посебну погодност представља чињиеница да је за коришћење ове услуге довољно да корисник има ТВ уређај , мтс сет Топ Бокс (или мобилини телефон), као и приступ мтс оптичкој мрежи која обезбеђује високе перформансе и брзине интернета до 1000 мегабита у секунди.

МТС у овом тренутку има преко 500.000 постављених прикључака на оптичку мрежу (homes passed).Након представљања платформе на београдском Сајум,у сви заинтерсовани су могли и да испробају ову услугу.

EUR/RSD 117.5860
Најновије вести