Магазин - Техно

Магазин / Техно Откривен најудаљенији објекат у нашем соларном систему
ВАШИНГТОН: Научници су открили најудаљенији објекат познат у нашем соларном систему, толико удаљен и необичан да су изабрали надимак за њу "Далека".
Магазин / Техно Да ли WiFi постаје прошлост?
Без обзира на то колико нам је променио животе, WiFi може да нас нервира због тога што је често недоследан и непоуздан, чак и код корисника са малим кућама, пише ЦДМ.
Video
Магазин / Техно Погледајте снимак с првог успешног туристичког лета у свемир
Вирџин галактик ушла је у историју као прва приватна компанија која је успешно у суборбитални лет послала комерцијалну летелицу за туристичке летове са људском посадом, преноси ЦДМ.
Магазин / Техно Ко има најпопуларнију страницу на Фејсбуку?
Број лајкова често мери популарност одређене особе или компаније, а свака већа компанија већ дуго има страницу на друштвеној мрежи Фејсбук.
Магазин / Техно Астронаути ће за мисије у свемиру користити посебну воду
МОСКВА: Пијаћа вода с новим, посебним својствима штитиће астронауте од радијације током дугих летова у свемир, укључујући и мисију на Марс, саопштено је данас у извештају 17. Конференције о свемирској биологији и медицини одржаној у Москви.
Video
Магазин / Техно Спејс Икс обара рекорде: Лансирали ракету са 64 сателита у свемир
Компанија Елона Муска Спејс Икс (Space X) лансирала је у понедељак ракету са 64 мала сателита, највише у једној мисији икада.
Магазин / Техно Маск: Марс није само „планета за бекство”
Илон Муск говори већ неко време да ће се једног дана преселити на Марс, али је сада први пут говорио о томе колике су шансе за тако нешто. У једном интервјуу он је рекао да постоји око 70 одсто шансе да се он пресели на Марс.
Video
Магазин / Техно НАСА успешно спустила сонду “InSight” на Марс
Сонда InSigh koja је опремљена низом инструмената којима ће моћи копати и истраживати тло Марса све до дубине од 5 метара, слетела је на ту планету.
Магазин / Техно Марк Закерберг не планира да да оставку у Фејсбуку
Шеф Фејсбука Марк Закерберг рекао је да не предвиђа да поднесе оставку на место председника управног одбора компаније после врло бурне године за ту друштвену мрежу, пише Фокус.
Магазин / Техно Како да заувек обришете свој Фејсбук налог?
Желите да се заувек решите Фејсбука? Нема проблема, али прво би требало да размислите да ли желите свој профил само привремено да деактивирате или да га угасите једном заувек, саветује ЦДМ.
Магазин / Техно Први пројекат 5Г мреже у Србији - аутомобил без возача?
БЕОГРАД: Министарство трговине, туризма и телекомуникација тренутно ради на припреми пројекта за кретање аутомобила без возача, а у сарадњи с колегама из Грчке и Бугарске, и то је управо оно што нам омогућава 5Г мрежа за коју се Србија већ годинама припрема, изјавила је помоћница министра Ирини Рељин.
Магазин / Техно Астрономи открили планeту "суперземљу", удаљену шест светлосних година
Хладна и слабо осветљена планета, названа “суперземљом”, вероватно кружи око најближе самосталне звезде нашем Сунчевом систему, објавили су астрономи, а преноси ЦДМ.
Магазин / Техно Од 2019. у Аустрији дозвољена вожња "ауто-пилотом"
БЕЧ: Од 1. јануара идуће године на многим аутопутевима кроз Аустрију биће дозвољена вожња аутомобилима са "ауто-пилотима".
Магазин / Техно Фејсбук прави помаке у борби против говора мржње
ЊУЈОРК:  Компанија Фејсбук је саопштила да чини помаке на откривању говора мржње, графичког насиља и других облика кршења њених правила, чак и пре него што корисници ове друштвене мреже то примете и пријаве.
Video
Магазин / Техно Летећи мотоцикли могли би да буду у употреби до 2020.
ДУБАИ: Полиција у Дубаију могла би да почне да користи летеће мотоцикле до 2020. године, рекао је генерални директор одељења за вештачку интелигенцију у Дубаију Халид Насер Алразуки.
Video
Магазин / Техно Седамдесетогодишњак игра Покемон Го на 11 телефона истовремено
Када имате 70 година и у пензији сте, морате пронаћи начин да испуните време, а 70-годишњи мушкарац с Тајвана то чини играњем игре Покемон Го.
Video
Магазин / Техно Да ли је ово будућност: Виртуелни ТВ новинар чита све вести (Видео)
Први виртуелни ТВ новинар са вештачком интелигенцијом имао је ове недеље свој деби на петој Светској интернет конференцији у источној Кини.
Магазин / Техно Астероид убрзао, научници мисле да је ванземаљски објекат
Први познати међузвездани објекат који путује кроз наш Соларни систем могао би да буде гигантско ванземаљско соларно једро послато да тражи знаке живота, показала је нова студија.
Video
Магазин / Техно Гејтс представио футуристички тоалет којем није потребна вода
ПЕКИНГ: Милијардер и филантроп Бил Гејтс представио је данас у Пекингу футуристички тоалет коме није потребна вода нити канализација већ користи хемикалије које претварају људски измет у ђубриво, при чему је поред себе држао теглу са људским изметом.
Магазин / Техно Први лет ракете Спејс Икс са људском посадом следеће године
Америчка свемирска агенција НАСА објавила је да ће први лет ракете Спејс Икс са људском посадом до Међународне свемирске станице бити изведен у јуну следеће године, пише ЦДМ.
EUR/RSD 118.4426
Најновије вести