ТОС представио лепоте и потенцијале источне Србије

ЂЕРДАП: Лепоте источне Србије, од Кладова до Сребрног језера, прве су у низу које је данас Туристичка организација Србије (ТОС) у оквиру кампање "Изабери своју авантуру, види Србију" представила јавности као могућу дестинацију за одмор у земљи овог лета.
golubac djerdap, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Крстарење Дунавом, обилазак Трајанове табле, вожња џиповима кроз Национални парк "Ђердап" до видиковца Плоче одакле се пружа поглед на, како мештани кажу, "најлепши део Дунава", недавно реконструисана Голубачка тврђава, Рамска тврђава, Лепенски вир, али и многа национална јела - само су део понуде овог краја.

Заједно с медијима, у обиласку источне Србије били су и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и директорка ТОС-а Марија Лабовић који су поручили да је источна Србија богата туристичким потенцијалима, који, међутим, нису довољно искоришћени.

Љајић је казао да кампања домаћег туризма није случајно почела баш из источне Србије, јер је то можда, каже, најлепши део земље, али у туристичком смислу и најмање искоришћен.

Ово је дестинација која има највећи потенцијал за развој, многи наши грађани, више од 90 одсто њих не зна каква је ово лепота и јединство природних атракција и културно-историјског наслеђа, рекао је Љајић новинарима на видиковцу Плоче, истакавши да на лепшем месту није давао изјаву.

Додао је да су лепота Дунава и највећи национални парк у земљи "Ђердап", већи него Фрушка гора, Копаоник и Тара заједно, довољан позив, пре свега, домаћим туристима да овај крај посете.

Сигуран сам да велики број страних туриста боље познаје ову туристичку дестинацију него наши грађани и прилика јесте сада да упознају и доње Подунавље и све ове општине које чине јединствену туристичку атракцију, истакао је министар.

Навео је да су то општине Велико Градиште, Голубац, Кладово, Мајданпек и Неготин.

Каже да је тај крај један од приоритетних у земљи и зато ће се се, истиче, више инвестирати и улагати у њега.

Љајић је подсетио и да се средствима ЕУ у вредности од 15 милиона евра раде пројекти за доње Подунавље који ће омогућити да тај крај постане једна од највазџнијих туристичких дестинација и атракција у земљи.

Директорка ТОС-а Марија Лабовић каже да је ТОС покренуо кампању намењену домаћим туристима којима се позивају сви грађани да ове године одмор проведу у Србији.

Србија је прави избор за ову годину не само због епидемиолошке ситуације и короне, већ зато што заиста има добар садржај и квалитетне туристичке производе у којима ће наши грађани да уживају, каже Лабовићева.

Најављује да ће ТОС у оквиру кампање "Изабери своју авантуру, види Србију" у наредна два месеца континуирано представљати различите дестинације у Србији како би показао грађанима што више места.

Зато смо кренули у обилазак из источне Србије, од Кладова према Сребрном језеру, јер Дунав је наш бисер, а нарочито доње Подунавље, каже Лабовићева.

Позвала је грађане да посете овај крај јер нуди потпуно садржајан туристички производ који може да се обиђе за пет до седам дана.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести