Протест туристичких водича у Фиренци, траже помоћ државe

ФИРЕНЦА: Више десетина туристичких водича и других радника у туризму, суочених са економским последицама рестриктивних мера уведених у борби против вируса ковид-19, протестовало је данас у старом делу града Фиренце тражећи помоћ државе.
r
Фото: pixabay.com

Учесници данашњег протеста испред фирентинске цркве Санта Кроче носили су транспаренте на којима је, поред осталог, писало "Нема посла - нема профита, помозите нам".

Међу њиховим захтевима су ослобођење од плаћања пореза за 2020. годину и финансијска помоћ до марта наредне године.

Туристички сектор због пандемије планира прави почетак тек од марта 2021. године, а многи радници већ се суочавају са тешким финансијским последицама пошто је криза са корона вирусом у Италији почела крајем фебруара, а након тога и строге мере у циљу спречавања вируса.

"Не знамо како ћемо издржати до марта наредне године. Потребна нам је помоћ. Има породица у којима су оба супружника туристички водичи", рекли су учесници протеста.

Према последњим подацима за Тоскану, данас је забележен један позитиван случај чиме је број заражених вирусом ковид-19 од почетка епидемије повећан на 10.145 у том италијанском региону.

Италија је од 3. јуна отворила регионалне границе и дозволила доласке из земаља ЕУ и Шенгена, међутим туриста за сада има мало и то већином домаћих.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести