Немачки туристи на Мајорки од краја јуна?

АТЛАНТА: Шпанско медитеранско острво Мајорка планира да, у оквиру пилот пројекта за поновно покретање локалне туристичке индустрије погођене пандемијом, крајем јуна угости ограничен број туриста из Немачке и других земаља.
r
Фото: pixabay.com

Према овом плану, немачка туристичка компанија ТУИ обављала би летове којима би туристи из Немачке или других делова Европе где је, као и на Мајорки, проценат заразе корона вирусом низак, долазили на то острво, изјавила је председница аутономног региона Балеарских острва Франсина Арменгол.

"Морамо да научимо како да живимо са KОВИД-19 и како да то чинимо на безбедан начин", рекла је ова званичница.

Како наводи CNN, ТУИ је потврдио да је у преговорима о обнављању туристичких активности на Мајорки, али и шире.

"Ми смо у конструктивним преговорима са низом локалних власти региона у којима верујемо да се може летовати", изјавио је Мартин Рикен, шеф бироа за односе са јавношћу компаније ТУИ, наводећи да је, што се тиче Шпаније, тако нешто могуће на Балеарским и Канарским острвима.

Преговори су такође у току са представницима туристичких дестинација у Грчкој, на Кипру, у Хрватској и Бугарској, али ће све зависити од одлука националних власти о поновном отварању државних граница, односно укидању карантина за туристе у земљама где је таква мера на снази, рекао је Рикен.

До окончања ванредног стања, у Шпанији за посетиоце из иностранства од данас важи правило о двонедељном карантину, подсећа CNN.
 

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести