Копаоник: Најдужа вештачка стаза на континенту

КОПАОНИК: Копаоник се нашао међу скијашким дестинацијама о којима пише европски сајт "Emerging Europe", наводећи да има "летњу", то јест вештачку стазу, која је најдужа у Европи, а истиче и лепоте осталих стаза "уоквирених" дрвећем.
kopaonik
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Копаоник је сврстан међу скијалишта "у развоју", а овај сајт га сврстава на шесто место листе скијалишта.

Скијалишта источне Европе махом обилази становништво земље у којој се налазе због тога што је цена приступачнија, пише на сајту "Emerging Europe ".

Стазе су описане као кратке, али забавне и без превише гужве, преноси Б92.

Истакнута је доступност смештаја и то што снега има и крајем марта, а као највећа мана неприступачност планине до које је из Београда потребно пет сати вожње.

Боље од Копаоника су прошли Банско у Бугарској, где је као позитивна наведена чињеница да је одлично за децу, а као негативна то што ред за жичару уме да буде веома дуг.

И скијалиште Боровец се нашло на листи окарактерисано као лако доступно, а велика мана скијалишта у подножју највише планине Балкана је то што није довољно изазовна за професионалце.

На листи се нашао и Колашин 1450, који као највећу врлину има то што је мали број странаца, али опет планина није привлачна експертима.

EUR/RSD 117.5492
Најновије вести