Због најављене олује, "Beer Fest" почиње 15. августа

БЕОГРАД: Београдски "Beer Fest" неће почети сутра, како је првобитно најављено, већ у четвртак 15. августа, рекао је за Танјуг градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, наводећи да је разлог за то најављено лоше време.
bir fest
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

"Програм од среде се пребацује за понедељак, 19. август, због тога што је за сутра најављена олуја. Нећемо да размишљамо да ли се некоме нешто може десити", рекао је Главаш.

Како је додао, од четвртка ће се програм фестивала одвијати регуларно.

У међувремену, организатори Belgrade Beer Festa потврдили су да се отварање помера за четвртак, а да фестивал траје и у понедељак, 19. августа, и навели да је одлука донета уз консултацију са свим стручним службама које учествују у безбедносним проценама. 

"Иако нисмо срећни због новонастале ситуације морали смо да предузмемо све мере, јер нам је безбедност посетилаца фестивала најважнија. У току су договори са музичким групама о одређивању нових термина наступа о чему ћемо јавност обавестити у најкраћем могућем року", речено је у Београдској културној мрежи.

Током овогодишњег "Beer Fest", биће одржано 120 бесплатних концерата на четири бине, а између осталих наступиће и култни гитариста групе "The Smiths" Џони Мар.

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести