Оживљавање драјв-ина: Од концерата, биоскопа, до венчања

ЂЕНОВА: У јеку пандемије вируса ковид-19 концепт драјв-ин све више добија на значају, па тако људи широм света, удобно смештени у аутомобиле, присуствују концертима, биоскопским пројекцијама, али и верским службама и венчањима.
r
Фото: pixabay.com

Драјв-ин поново је актуелан како би се избегао контакт међу људима и одржавала минимална препоручена раздаљина међу људима у циљу спречавања ширења вируса ковид-19.

Широм света концерти се одржавају пред публиком у аутомобилима и све је више биоскопа на отвореном простору како би посетиоци могли да присуствују смештени и своја возила.

Поред концерата и биоскопа, драјв-ин се примењује и када су у питању верске службе у многим државама попут Јужне Кореје, САД и Данске.

У Немачкој је одржано драјв-ин венчање, где су гости аутомобилима присуствовали свадбеној церемонији пара из Диселдорфа који није одустао од прославе усред пандемије.

Више од пет милиона људи у свету заражено је вирусом ковид-19, опорављених је око 1,9 милиона, а умрлих од последица тог вируса је више од 325.000.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести