Илон Маск тражи раднике, није му важно да ли имају диплому

ЊУЈОРК: Оснивач Спејс Икса и директор компаније Тесла Илон Маск у потрази је за радницима и притом га није брига за степен образовања кандидата.
ilon mask
Фото: Tanjug (AP Photo/Chris Carlson, File)

Придружите се Одељењу за развој вештачке интелигенције у Тесли! Одговараћете директно мени, а састајацемо се или слати узајамно мејлове/поруке готово сваки дан, написао је Маск на свом Твитер профилу.

Будући да је Маск познат као помало ексцентричан, тражење запослених путем друштвене мреже није изненађујуће, али оно што јесте је потрага за радницима без дипломе.

Докторат дефинитивно није услов. Није ме брига ни јесте ли завршили средњу школу, написао је шеф Тесле.

Уместо дипломе, произвођач електричних аутомобила тражи неког с "дубоким разумевањем вештачке интелигенције" те иако је "образовање небитно", сви кандидати морају да прођу захтеван тест кодирања, додао је, а потребни су му стручњаци за вештачку интелигенцију како би развијали аутономна возила у Тесли.

Ово није први пут да Илон Маск изјавио да факултетска диплома заправо није важна.

Ако је неко завршио тежак факултет, то може бити индикација да це та особа бити способна да учини велике ствари, али то није нужно као што нам показују људи попут Била Гејтса, Лерија Елисон или Стива Џобса. Они нису дипломирали, али ко год да добије прилику да их запосли, то би била одлицна идеја, рекао је 2014 године.

Radojka Milenkovic
07.02.2020 • 22:38
To je super ali treba engleski a ja znam talijanski
EUR/RSD 117.5762
Најновије вести