Британски јутјубери се извинили због увреда на рачун Србије

БЕОГРАД: Двојица јутјубера који су на путу кроз Европу у јефином аутомобилу извређали Србију док су пролазили кроз њу, упутили су јавно извињење српском народу у новом видеу.
w
Фото: pixabay.com

Сид и Вил, заљубљеници у аутомобиле и пријатељи, одлучили су да из родне Велике Британије колима, која су претходно платили 100 фунти, оду све до Бугарске, преноси Блиц.

Од самог почетка путовања, они нису штедели ружне речи када се ради о градовима и државама кроз које су пролазили, па чак ни саму Британију. Да ли су били озбиљни у свом изругивању или је све део карактеристичног британског хумора, не знамо, али оно што је корисницима Јутјуба из Србије посебно засметало, јесте опис Београда, те и саме Србије кроз коју су транзитно путовали. Сада су одлучили да се искупе, пише Блиц.
Постављен је нови видео, негативни коментари су уклоњени, а снимак почиње извињењем и то на ћирилици.
"Наши коментари нису имали за циљ да неког увреде, јер контекст серије прати два идиота који путују кроз делове Европе и намерно пропуштају добре делове”, наводи се у извињењу.

Они су додали да је то ствар хумора, а не пропаганде и мржње како су поменуле неке српске новине.
“Не мрзимо ниједан део источне Европе - ожењен сам женом из источне Европе. Признајемо да су неки коментари коришћени с недостатком предзнања и да су проузроковали увреду. Због тога се извињавамо и поново постављамо видео без било каквих негативних делова о Србији", написали су Јутјубери.
Између осталих, коментари који су се могли чути на рачун Србије у претходном видеу били су да она није цивилазација и да једва чекају да стигну у Бугарску за коју су, кажу, чули да је земља трећег света али свакако боља од "Србије која је ругло Европе".
Иницијални видео је након бурних реакција у коментарима уклоњен.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести