Гогол Бордело, Ингви Малмстин и Инер Серкл на Арсеналу

КРАГУЈЕВАЦ: Џипси панк-рок атракција Гогол Бордело, гитариста Ингви Малмстин и реге бенд Инер Серкл придружили су се извођачима јубиларног, десетог Арсенал Феста, који ће бити одржан од 24. до 27. јуна у Крагујевцу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Арсенал Икс почиње 24. јуна са хедлајнерима фестивала, алтернативним Плацебом, док ће се панк-рок бенду Сум 41 на Мејн стејџу наредног дана придружити Гогол Бордело, који захваљујући енергичним живим наступима одавно ужива глас "глобално најузбудљивије концертне атракције која је дошла из Њујорка" (Билборд) и "светски најбунтовничкијег бенда уживо" (Ролинг Стоун).

"Можда никад нећете чути Гогол на радију и можда ми не радимо богат лајт шоу, нити фенси турнеје. Али кад Гогол буде изашао на бину знаћете да нас брига за такве ствари. Џипси панк ватромет стиже право из срца", поручује мултиетнички бенд фронтмена Еугене Хутза.

На Гогол Бордело добро ће се надовезати идуће вечери 26. јуна Балкан-ска-панк-реге Дубиоза колектив и пионир Балкан бита Кирил Џајковски.

Арсеналов Мејн завршне вечери биће позорница премијерног сусрета српске публике са светски чувеним Швеђанином Ингви Малмстин, виртуозом који је током четири деценије каријере, спајајући утицаје композитора какви су Бах, Паганини и Вивалди, допринео рођењу жанра названог неокласичарски мелодични рок.

Након алт поп дуа Стил Корнерс 26. јуна, на Арсеналов Гарден стејџ 27. јуна долази Иннер Цирцле, реге бенд са Јамајке који је од почетних успеха седамдесетих са сингловима "Мери, Мери" и "Мјузик Машин", касније стигао до глобалних хитова "Бад Боyс", "Свет (А Ла Ла Ла Ла Лонг)" и "Гејм Пипл Плеј".

"Били смо свуда по свету. Бразил, Индија, Бејрут, Сингапур, Шри Ланка, Азија, Индија.... За неке је турнеја Северна Америка, Европа и Јапан, али не за нас. Ако је на географској карти, стижемо", каже гитариста Рогер Лењис.

Ускоро ће бити саопштена и остала бројна имена извођача на Мејн, Гарден и Експлозив ди-џеј стејџу Арсенала Џ.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести