Глумац Дени Мастерсон ухапшен због оптужби за силовање

ЛОС АНЂЕЛЕС: Амерички глумац Дени Мастерсон, најпознатији по улози саркастичног Стивена Хајда из популарне серије "Веселе седамдесете", ухапшен је у Лос Анђелесу на основу оптужби за силовање.
1
Фото: Youtube Printscreen

До хапшења је дошло јуче, а глумац је после неколико часова пуштен на слободу уз кауцију вредну 3,3 милиона долара, преноси ЦНН.

Оптужница против Мастерсона садржи три тачке, а на терет му се ставља да је, у одвојеним инцидентима у периоду између 2001. и 2003. године, у свом дому у Холивуду грубо силовао три жене.

Његово појављивање пред судом заказано је за 18. септембар, јавља ЦНН, наводећи да је окружно тужилаштво одбило да га оптужи за сексуално напаствовање у два друга случаја, и то због недовољне количине доказа, односно због застаревања кривичног дела о којем је реч.

Уколико буде проглашен кривим, Мастерсону би могла бити изречена и доживотна робија уз могућност условног пуштања на слободу после одслужених 45 година затворске казне.

У саопштењу, Мастерсонов адвокат је одбацио оптужбе против свог клијента, истичући да су глумац и његова супруга потпуно шокирани изненадним подизањем оптужнице на основу готово две деценије старих навода о силовању.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести