Овако то раде иконе стила: Пет стилских лекција Џеки О.

Џеклин Кенеди и данас се сматра неприкосновеном модном иконом. Иако је на врхунцу популарности била у шездесетим годинама прошлог века, њене се модне комбинације (сасавим сигурно не случајно) коментаришу и копирају и дан данас.
dzeki kenedi
Фото: pixabay.com

Ова дама из Њујорка је постепено изградила свој препознатљив модни стил, и то, наравно, уз несебичну помоћ бројних дизајнера и стилиста, као и савета стручњака. Зато и не чуди да су модни комади које је она елегантно „шетала“ половином прошлог века „преживели“ до данас.

Стога доносимо основних пет модних правила Џеки О.

1. Држање увек усправно: Њој је, наравно, било лако јер је од детињства јахала коње због чега од малих ногу имала кичму „утренирану“ на лењир. Остале даме ће углавном морати око тога да се мало више помуче, али вреди сваког труда јер - усправно држање чини особу вишом и тањом, што у коначници значи и да им одећа боље стоји. Притом, усправно држање одаје утисак самопоуздане особе, што је сасвим фин „бонус“.

2. Увек бирајте свој број и крој одеће: Џеки је знала каква гардероба јој најбоље пристаје, те је носила само оне комаде који су ласкали њеној фигури. Познато је како је преферисала одећу високог струка која визуално продужава ноге, али и хаљине за свечане прилике с нагласком на њеним женственим кључним костима које је сматрала својим највећим адутом.

3. Француска мода је увек „у моди“: Када је с 20 година отишла на студије на престижној Сорбони у Паризу, заљубила се у француску моду, а ту је љубав неговала и након што је постала мајка. Добро кројени костими модне куће Шанел и свечане хаљине Живаншија постали су њен заштитни знак.

4. С „одважним“ бојама само одважно: Џеки Кенеди је умела да обуче атрактивну одећу наглашенијих боја. У сиво-тегет-црном свету политичара, ова икона стила није бежала од костима у боји ружичасте шећерне вуне, нити од тиркизних одевних комада.

Фото: Youtube Printscreen

5. „Суперстар“ модни додаци: Сваку одевну комбинацију зачињавала је квалитетним и ефектним модним додацима. Обожавала је да носи сатенске рукавице које су сваку комбинацију учиниле још елегантнијим. Помно је бирала торбице и ципеле, а постала је популарна и по ношењу дамских бисера око врата. Дакако, популаризовала је и ношење сунчаних наочара предимензионираних стакала.

EUR/RSD 118.0719
Најновије вести