МАХМУТ ОРХАН Енергија на Тврђави је нешто посебно

Махмут Орхан, ди-џеј и продуцент из Турске, који је планетарну популарност стекао нумером „Feel” наступио је последње вечери Егзита на главној фестивалској бини, а пред сам наступ рекао је за „Дневник” како је веома узбуђен и да једва чека да види реакцију публике.
Mahmut Orhan Foto: Dnevnik.rs
Фото: Махмут Орхан Фото: Дневник.рс

Симпатични двадесетпетогодишњак одаје утисак веома непосредне и срдачне особе, а на прославу Егзитовог пунолетства долази тачно годину дана након што је наступио на мејн стејyу Си Денса, још једног фестивала из Егзитове породице.

„Атмосфера на тврђави је одлична, осећа се та посебна енергија Егзита“, рекао је Махмут Орхан и напоменуо да је већ долазио у Србију, те да познаје Нови Сад и Београд.“ Било је добро на Си Денсу, али Егзит је нешто потпуно другачије, веће, много је више људи и једва чекам да види како ће све испасти, да од публике добијем повратну информацију.“

За уметника је важно да је слободан и да излази ван граница, јер тако отвара простор за нове идеје

Нумера „Feel” бележи више од 260 милиона прегледа на Јутјубу и недељама је била најпродаванији хит на онлајн продавници ди-yеј сцене „Беатпорт”,  а нашла се и међу  20 најпродаванијих на iTunes сервису у преко 20 земаља света. Осим планетарног хита, који је симпатичног момка из Турске  прославио, публика на тврђави ђускала је и уз миксеве нумера попут „Age of Emotions”, „Uprising”, „Belive me now”, „Hold You”, „Way to life”, te u singlu „Save me”.  Популарни уметник из Турске не одступа од свог културног наслеђа, те његова музика представља микс оријенталних и електро звукова. Будући да је слобода (freedom) мото овогодишњег Егзита, каже да се труди да буде отворен за нове ствари и да размишља ван неких оквира када је музика у питању, те да је слобода у музици потпуно ок.

Фото: Орхан са „Дневниковим“ новинаркама Фото: Дневник.рс

„Корени су важан део мог стваралаштва, али је за уметника важно да је слободан и да излази ван граница, јер тако отвара простор за нове идеје“, нагласио је Махмут Орхан, који заиста успева лако да превазиђе све баријере својом музиком, па и оне језичке, будући да слабо говори енглески језик, али зато његови хитови лако преносе његове емоције и ставове.

Турска звезда рођена је 11. јануара 1993. године у Бурси, а још као тинејyер радио је у студију за обраду звука, где је и почео да се интересује за музику и продукцију и да учи о свему томе. Тренутно живи у Истабулу, али имајући увиду планетарни успех који је постигао, ту ретко борави, јер је стално на неким турнејама, наступа и много времена проводи у путу и хотелима. Иако нема факултетску диплому ди-yеја, што је најновији тренд у Србији, нема сумње да ћемо Махмута видети и на неком од наредних Егзитових фестивала.

        Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 118.0719
Најновије вести