Кејт Мидлтон васпитава децу по узору на покојну Леди Ди

Како је открила стручњак за краљевски бонтон, војвоткиња од Кембриџа инспирацију за васпитавање деце пронашла је начину на који је то радила њена покојна свекрва Леди Дајана.
k
Фото: Printscreen/Instagram@dukeandduchessofcambridge

Кејт Мидлтон одлучила је да Џорџа, Шарлот и Луиса васпитава исто као што је принцеза Дајана васпитавала Вилијама и Харија.

Како Џорџ, Шарлот и Луис одрастају, тако је све видљивије да је на њихово васпитање и те како утицала покојна принцеза Дајана. Иако они нису упознали баку, баш као ни њихова мајка Кејт Мидлтон, одрастају чувајући успомену на њу, а управо је у њој и њеном васпитавању Вилијама и Харија војвоткиња од Кембриџа пронашла инспирацију.

- Мислим да је Кејт прво усвојила начин како да остане смирена. На пример, принцеза Дајана била је стално окружена стресним ситуацијама и подносила је разне притиске све време, али знала је како да делује смирено. Мислим да исто то видимо код војвоткиње од Кембриџа јер она прати њен пут. Можда иза затворених врата није тако смирена, али у јавности и те како јесте. Кејт ради одличан посао и увек је љубазна, а мислим да је то нешто што је научила из књиге принцезе Дајане - открила је Мика Мејер, стручњак за краљевски бонтон.

Године 1997, када је принцеза Дајана погинула у стравичној аутомобилској несрећи у Паризу, њени синови Вилијам и Хари имали су 15, односно 12 година. И баш као што њих Дајана за живота није одводила на часове бонтона, тога се држи и Кејт Мидлтон.

- Познато је да деца не похађају никакве часове бонтона него их подучава сама војвоткиња од Кембриyа. Она их тако припрема за сусрет с неким или за излазак из авиона и одлично ради свој посао - тврди Мејерова па наставља:

- Она полако појашњава кога ће упознати и како се они, као краљевска деца, морају понашати према тој особи, шта требају да ураде, како требају да се наклоне. Оно што је најбоље од свега је то да она на њих не врши никакав притисак, не жели да буду оно што нису. Они су и даље само предивна деца која показују поштовање према другима и раде то на најбољи начин, онако како су их родитељи и научили.

Према њеним тврдњама, начин на који је Кејт Мидлтон реагује на понашање своје деце током прославе краљичиног јубилеја најбољи је пример тога. Тако је прошлог месеца принц Луис својим несташним понашањем и реакцијама типичним за четворогодишњака пунио странице медија.

- Мислим да је то одлично одрадила. Сваки родитељ с малим дететом зна да тако нешто зна бити тешко. Она је успела да остане смирена, због чега је била још симпатичнија јавности. Она је знала како да га „смири”. Исправила га је и рекла да је погрешно то што ради, али није му, на пример, прекрила уста да се не види како плази језик. Није урадила баш ништа због чега би јавност подигнутих обрва коментарисала њен потез. Одрадила је све то грациозно и као професионалац.

Приредила. Н. Мирковић

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести