Како ће се звати дете принца Харија и Меган Маркл?

ЛОНДОН: Док ишчекује рођење првог детета принца Харија и Меган Маркл, британска јавност настоји да одгонетне његов пол и име.
megan i hari, tanjug ap
Фото: Tanjug (Ćris Jackson/Pool Photo via AP)

Ако је веровати кладионицама, нова краљевска беба биће девојичица и зваће се Дајана пошто се то име најчешће помиње.

Агенција Вилијем Хил саопштила је да не прима више опкладе за пол детета након што се испоставило да су људи масовно убеђени да ће принчевски пар добити девојичицу.

Што се нас тиче, тајна је одата, каже портпарол фирме Руперт Адамс и додаје да је „можда неко негде видео снимак ултразвука или је неко чуо нешто”.

Када је реч о имену детета, листа је дугачка. На првом месту налази се Дајана за шта је у овој кладионици квота четири према један. 

Следе Викторија, Елис, Грејс и Елизабет, док су Алберт, Артур и Џејмс популарни предлози за дечака.

Чак 80 одсто предлога односи се на име Дајана, каже Адамс али додаје да лично сумња да би принц Хари изабрао име која га непосредно подсећа на трагично настрадалу мајку, пише АП.

Ипак, велика је шанса да ће Дајана бити средње име, рекао је он.

И Каролин Херис, историчарка краљевске породице слаже се да би Дајана могло да буде средње име. То су урадили принц Вилијем и његова супруга Кејт за ћерку чије је пуно име Шарлота Елизабета Дајана.

Избор Дајане за прво име значио би велики притисак за краљевску бебу јер би је медији стално поредили са славном баком, рекла је она.

Додаје и да би могуће средње име бебе могло да буде Рут, по једној прабаки Меган Маркл, као и по баки Дајане по мајци лејди Рут Фермој.

Хари и Меган нису открили пол детета ни датум порођаја за који се претпоставља да би требало да се догоди крајем априла.

Без обзира на име, принова у краљевској породици неће аутоматски добити званичну титулу принца или принцезе коју су понели сво троје деце принца Вилијема, најстаријег сина принца Чарлса, наследника британског трона, осим ако то краљица Елизабета не одлучи.

Харијево прво дете биће седмо у реду за престо.

EUR/RSD 117.5576
Најновије вести