ИВАНА СЕЛАКОВ Промене сервирам на „кашичицу“

Популарна певачица Ивана Селаков ових дана прославља јубилеј од десет година своје ненаметљиве, али врло запажене и цењене солистичке каријере која се не уклапа у оне естрадне.
1
Фото: Промо

Иако је у музици много дуже, њен излазак из музичког састава „Бјути квинс“ који је заједно са Маријом Шерифовић победио на Евровизији, означио је пре тачно деценију нови почетак и нови подијум за доказивање. Међутим, њен глас и песме публика је одмах заволела, па су упркос томе што је није било на насловним странама и папарацо фотографијама, хитови познате Сомборке лако стигли до милиона слушалаца на Јутјубу.

Претходних годину и по дана они су остали ускраћени за нове песме, али је сада, неколико месеци после порођаја Ивана Селаков одлучила да их изненади и поклони им нове хитове. Она ће ускоро објавити свој четврти студијски албум, а на њему ће се, између осталог, наћи песме „Спаси ме будало“, „Ето зато“, „Она друга“ и „Мушки изрод“, које сваке недеље појединачно пласира на свом Јутјуб каналу.

Певачица је иначе прошле године родила ћерку Круну, након успешног процеса вантелесне оплодње, о чему је искрено причала у прошлом интервјуу за „Дневников“ ТВ магазин. Овога пута поразговарали смо са њом о новим песмама и повратку на музичку сцену којим доноси нову енергију, али и о Круни, која је, баш као што и њено име говори, најлепши поклон љубави с изабраником Предрагом.

После дуже паузе поново се враћате послу, а најавили сте и да ускоро објављујете нови албум. Колико песама сте снимили и шта то све припремате својој публици?

– Направила сам паузу у издаваштву око годину и по дана и време је да публици поклоним нешто ново. Хтела сам да издам само једну песму, односно, сингл али сам схватила да мој „повратак” на сцену захтева више од тога па сам решила да урадим четири нове песме, а можда и пету. Веома сам задовољна како је све урађено и једва чекам да их публика све чује.


Личним примером подршка женама

Својим примером желели сте кроз медије и друштвене мреже да оснажите младе парове да се одваже на вантелесну оплодњу кроз коју сте и сами прошла. Јављају ли вам се и сада жене и да ли знате да ли сте својим примером некој од њих помогли?

– Много жена ми се јавило на друштвеним мрежама да потраже савет или макар топлу реч од мене и ја им свима дајем огроман ветар у леђа да не одустају у својој борби.


Јесте ли наменски бирали другачије музичке жанрове за повратак на сцену?

– Решила сам да снимим песме у мом маниру само да аранжманима мало модернизујем звук и тиме колико-толико пратим трендове.

Плашите ли се како ће публика да реагује на нове песме, будући да су се у последњих неколико месеци српска музика па и укуси публике доста изменили?

– Свесна сам да нашом сценом доминирају неки нови звукови, које углавном слуша и прати млађа популација. Све што слуша већина убрзо постаје мејнстрим па почну да слушају и они старији који то иначе не би слушали јер се утопе у већину. Kада сам кренула са радом на новим песмама, дуго сам размишљала у ком смеру да иде звук. Схватила сам да моја публика воли то што сам до сад радила и да не би волели да ме виде у жанру који нисам ја. Моја публика је јако верна и не трпи промене код мене тако да морам да им благе промене сервирам „на кашичицу”.

Осим другачијег звука новим албумом доносите и нешто другачији визуелни идентитет, како самим стајлингом тако и спотовима. Kолико вам је тешко да са сваким новим пројектом будете другачији, а опет да се не удаљавате од себе?

– Овај посао захтева сталне промене а ја до сада то и нисам тако примењивала. С обзиром на то да сам се ужелела рада, решила сам да се поиграм и визуелним идентитетом на сцени па сам и ту направила мале промене што не значи да ће то тако бити стално.

У прошлом интервјуу сте нам рекли да се на сцену враћате тек када будете била сигурни да ваша ћерка може да функционише без маме неколико сати колико траје наступ. Хоће ли вам сада тешко пасти одвајање од бебе?

– Kруна је предивно дете и воли друштво и пажњу. Бака ће је чувати једанпут недељно док будем имала наступе и то ће функционисати јако добро. Она ми веома недостаје сваким треном кад нисам са њом, али тих неколико сати раздвојености ништа неће променити.

Kако се ви и ваш изабраник Предраг сналазите у новим улогама? Kо у појединим ситуацијама са бебом више стрепи – ви или он?

– Мислим да смо се јако добро снашли и са огромним узбуђењем пратимо сваки нови покрет или умеће наше ћерке. На дан кад је напунила четири месеца научила је да се преврне са леђа на стомак и ја сам била веома узбуђена као да је то највећа ствар на свету (смех).

Владимир Бијелић

фото: Промо

EUR/RSD 117.5531
Најновије вести