Зрењанинка Нина Ваш спојила две љубави – храну и фотографију

ЗРЕЊАНИН: Нина Ваш из Зрењанина има 29 година и бави се фотографијом и храном. Има свој блог, а недавно је победила на такмичењу у кувању које је организовао један велики трговински ланац.
1
Фото: Приватна архива

– Ако ме питате чиме се бавим, рекла бих да кувам и фотографишем. Нисам инфлуенсерка и нисам класична блогерка, а надам се да то нећу ни бити – прича Нина.

Она је по занимању психолог. Завршила је студије психологије рада и док је студирала знала је да то није оно чиме ће се бавити.

– Уопште ми није пријало, али нисам хтела да одустанем, јер нисам знала да ли ми је само тешко или не волим то што студирам. Моја породица има фотографску радњу, па сам, кад сам завршила факултет, желела да научим више о фотографији како бих им помогла. Кување сам заволела још раније. Кад сам научила да кувам осетила сам истинску радост и знала да је то – то. А кад се спојило кување и фотографисање, настала је велика срећа – каже наша саговорница.

Идеја о блогу стигла је после гледања филма „Yули и Yулија“. Са другарицом је маштала о томе да покрене „фуд блог“ (блог о храни), али то се није догодило.

– Схватила сам да ако се неке ствари не догоде, не десе се са разлогом. На крају сам блог направила сама – каже Нина.

С обзиром на то да и сама највише готиви храну која се једе прстима, Нина воли и да кува таква јела. Такође, кува и традиционална јела по рецептима маме и баке.

– Не можете да замислите каква је то срећа када скувам јело које ме врати у нека друга времена, у детињство, кад могу да створим доживљај који сам имала. Врате се нека лепа сећања. Но, кувам и нова јела – наглашава она.

А на питање, које јој је омиљено јело које је враћа у детињство, без размишљања одговара:

– Сос од парадајза. То је кувала моја бака. По њеном рецепту сад га и ја кувам.

Недавна победа на такмичењу које је организовао један светски трговински ланац, а коју је Нина заслужила, да је негде у свету, винула би је у гастро звезде. Ипак, Нина каже да јој то није ни жеља а ни план. За победу, Нина је за главно јело правила пролећне ролнице са свињетином и кикирикијем у кисело слатком сосу, а за десерт крушке са орасима.

– Кад сам почела да пишем блог, добијала сам хиљаду савета. Мораш ово, мораш оно, а све како бих имала не знам колико пратилаца, па онда реклама и спонзоре, па онда пара. Схватила сам да то не желим. Желим да задржим своју слободу, да оно што радим делим слободно. Нећу да ме блог одведе од оног што је битно, а то је да кувам и да фотографишем. Не желим да цео дан проведем испред компјутера и на интернету. Блог је моја препорука за посао, а то су фотографија и храна. Новац желим да зарадим од фотографије и од кувања. Не волим да причам о плановима, јер док планирате живот вам се дешава. Уживаћу у овом што радим, што ми прија и гледати да то траје што је могуће дуже – искрена је Нина Ваш.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести