Рецепт дана: Шпагете с тиквицама

Тиквице и шпагете се савршено слажу. Довољно је још само неколико капи лимуна и мало пармезана да се добије фин укус једног лаганог и нежног јела.
spagete
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 4 особе):

- 350 г шпагета,

- со

- главица лука,

- 6 мањих тиквица,

- 4 кашике маслиновог уља,

- чен белог лука,

- сок од једног лимуна,

- кашичица вегете,

- пармезан за послуживање

Припрема:

1. Шпагете ставити у кипућу посољену воду да се кувају.

2. За то вријеме исећи лук на плошке, а тиквице на танке резанце.

3. На загрејаном уљу у ширем тигању пропржити лук да постане стакласт, па додати тиквице и све заједно пећи уз мешање.

4. Затим додати протиснути бели лук, лимунов сок и вегету, па умешати скуване и оцеђене шпагете.

5. Јело макнути с ватре и послужити посуто пармезаном.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести