Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна

Ево једног јако укусног предлога како да поврће и пилетину припремите и сервирате на мало другачији начин од уобичајног.
piletina
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 125 г пиринча,

- средње велика главица лука,

- 3 паприка,

- 200 г броколија,

- 4 пилеће шницле,

- кашика уља,

- сок од 1 лимуна,

- 1/2 кашике густина или кашика брашна,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Пиринач кувати у сланој кипућој води 20 минута.

2. Лук ољуштити и исећи на кришке, паприку на траке, а броколи кувати у кипућој супи око пет минута.

3. Сваку шницлу исећи на комадиће и пржити на уљу неких 3 минута. 4. Посолити и побиберити, додати лук и паприку кратко пржити све заједно.

5. Броколи оцедити тако да сачувате део течности од кувања.

6. Месо извадити из тигања, а у пржени лук и паприку умешати сок од лимуна и 150 мл супе од броколија, па оставити да се кува неких 3 минута. По укусу посолити и побиберити.

7. Згуснути сос размућеним густином, вратити месо и послужити с куваним пиринчем.

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести