Горици Поповић награда "Жанка Стокић"

БЕОГРАД: Добитница награде "Жанка Стокић" за 2019.годину је глумица Горица Поповић - једногласно је одлучио жири овог престижног признања, које већ седамнаест година додељује Народно позориште, Компанија "Вечерње новости" и Град Пожаревац, саопштили су данас организатори. 
e
Фото: Youtube Printscreen

Горица Поповић је стални члан Атељеа 212. Уз бројне позоришне, филмске и телевизијске улоге, наша свестрана уметница окушала се и у редитељским задацима, ауторским пројектима, тв сценаријама... радила је костиме и сонгове за неколико представа, приређивала изложбе, а на почетку каријере била је један од чланова групе "Сунцокрет" Боре Ђорђевића. 

Да подсетимо, награда "Жанка Стокић" установљена је 2003.године на иницијативу Мире Ступице (која је била и доживотни председник жирија), а уручује се "личности која је богатством свог глумачког израза обележила позоришни, филмски и телевизијски живот Србије". 

У избору добитника одлучује "целокупно глумачко остварење активног глумца у пуној стваралачкој зрелости". 

Ове године у конкуренцији је било девет кандидаткиња, а о добитници је одлучио жири којим је председавала Радмила Живковић и чланови - Ивана Вујић, в.д. управника управника Народног позоришта, прошлогодишња добитница Наташа Нинковић, главни и одговорни уредник Компаније "Новости" Милорад Вучелић, као и писац Горан Петровић. 

Свечана додела признања је 19. маја на Великој сцени Народног позоришта.

Награда се састоји од плакете коју дарује национални театар, рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића, статуете Жанке Стокић која је дар Града Пожаревца и рад академског вајара Драгише Милошевића и новчаног износа који поклањају "Вечерње новости". 

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести