Руски балетски спектакл у Сава центру

Гала балетски спектакл у извођењу солиста Маријинског и Михајловског театра из Санкт Петербурга биће одржан 22. и 23. новембра на сцени центра „Сава“ у Београду.
1
Фото: Сава центар

У сарадњи града Санкт Петербурга и центра „Сава“ биће организована два дана врхунске балетске уметности у Београду. У договору са представницима Комитета за културу града Санкт Петербурга, у српској престоници ће се представити изузетни балетски уметници који ће извести најсјајније комаде класичних балета светских репертоара Арама Хачатуријана, Игора Стравинског, П. И. Чајковског, Адолфа Адама, Едварда Грига, Лудвига Минкуса и модерне кореографије.

Руски балет је увек био и остаје један од симбола величине руске државе и њене културе, који је у целом свету препознатљив пре свега због врхунских домета уметника из Русије, а и због тога што је балет јединствена уметност која не познаје језичке и културне баријере. Гала представе балетских звезда из Русије освајају срца поклоника правих и трајних вредности, а наступе балетских мајстора из Санкт Петербурга карактерише истинска емоција, широка лепеза изражајности плеса и душа глумачког изражавања у балетском руху.

Представе ће бити одржане два дана заредом, 22. и 23. новембра.

Цене карата су 2.000, 1.700, 1.400 и 1.100 динара и могу се купити на Благајни центра „Сава“, као и на свим продајним местима www.tickets.rs.

Спутњик

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести