Култура - Наслови

Култура / Наслови Емилија Кларк се опростила од „Игре престола“
Главна звезда популарне серије ХБО-а поздравила се на Инстаграму од серије која ју је прославила.
Култура / Наслови Хиландар, приоритет у области културног наслеђа
БЕОГРАД: Обнова манастира Хиландар представља један од приоритета Министарства културе и информисања у области заштите културног наслеђа, имајући пре свега у виду значај који Хиландар има за нашу историју, нашу цркву, нашу културу, односно, за читав српски народ, рекао је министар културе и информисања Владан Вукосављевић након седнице Комисије за Хиландар одржане у самом манастиру на Светој Гори. 
Култура / Наслови Подршка очувању богатства српског језика и културе
НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је с проф. др Данком Шипком, познатим српским лингвистом и редовним професором славистике и примењене лингвистике на Државном универзитету Аризоне (САД) који је, уз остало, и аутор Великог српско-енглеског речника.
Култура / Наслови Од 14. јуна до 30. августа: Лето на тргу галерија
НОВИ САД: Манифестација “Лето у врту галерија”, коју традиционално организују Галерија Матице српске и Спомен-збирка Павла Бељанског, са жељом да током летњих месеци Новосађанима омогуће посебне културне угођаје и освежење, ове године биће одржана од 14. јуна до 30. августа, под новим именом - “Лето на Тргу галерија”.
Култура / Наслови БИТИ ЕВРОПЉАНИН У КОЧИЈУ (4) Слона нисмо срели
Субота, 10. март 2018.
Video
Култура / Наслови Луис Комфорт Тифани: Арт нуво у бојама тифани стакла
Вазе од стакла у којем се преливају дугине боје, прелепи арт нуво витражи, пре свега прозори и лампе, дали су печат целом арт нуво стилу и покрету и заштитни су знак једног од највећих креативних генија дизајна Луиса Комфорта Тифанија.
Video
Култура / Наслови Снимаће се серија о томе шта је претходило Игри престола
ЛОС АНЂЕЛЕС: Компанија ХБО наручила је пилот епизоду за серијал о догађајима пре тренутних дешавања у популарном серијалу „Игра престола“.
Култура / Наслови Језикоманија: У чаробном свету интернета
Интернет је данас, као некад телеграф, телефон, телевизија, постао просто неопходан... Како код деце, мало старијих, тако и код оних у зрелијим годинама. Сад је један од услова за летовање и бесплатан интернет у хотелу...
Култура / Наслови Међународна изложба цртежа у Музеју савремене уметности Војводине
Око 70 уметника биће заступљено на изложби “(Пре)цртано - савремени цртеж о Лироја Нимана до данас”, која ће бити отворена 15. јуна у 20 сати, у Музеју савремене уметности Војводине, у Новом Саду.
Култура / Наслови Део збирке таписерија Атељеа 61 пред Неготинцима
У оквиру излагачких активности, а у складу са интенцијама Стратегије развоја културе града 2016-2026 године, те препорукама у погледу умрежавања, мобилности И међуинституционале сарадње установа И делатника у култури, Фондације ЕПК НС 2021 И Управе за културу града Новог Сада, Установа за израду таписерија “Атеље 61”, по први пут се представила неготинској публици, у уторак, 5. јуна, изложбом из своје Збирке таписерија, под називом  “Таписерија сопственог пута”, ауторке поставке, историчарке уметности,Горанке Вукадиновић, у галерији Дома културе “Стеван Мокрањац” у Неготину.
Култура / Наслови Мирјана Карановић: Нисам мислила да ћу постати глумица
БЕОГРАД: Мирјани Карановић и Богдану Диклићу данас је уручен Златни печат Југословенске кинотеке.
Култура / Наслови Радету Шербеџији награда "Александар Лифка"
БЕОГРАД: Познатом глумцу и музичару Радету Шербеџији припала је награда "Александар Лифка", коју додељује Фестивал европског филма Палић за допринос европској кинематографији.
Култура / Наслови „Савремени човек” Матије Бећковића
Четврти циклус трибина „Савремени човек, савремени свет”, које реализују Матица српска и Библиотека Матице српске, отворио је песник Матија Бећковић, који је говорио своје још необјављене стихове.
Култура / Наслови Вукосављевић: Библиотеке бољи део система културе у Србији
БЕОГРАД: Министар културе и информисања Владан Вукосављевић оценио је у Градској библиотеци у Новом Саду, на представљању нове верзије унапређеног библиотечко-информационог система БИСИС 5, да су библиотеке бољи део система културе у Србији и засад, једина област културе која је утврдила правила и у пословима дигитализације.
Култура / Наслови Шест деценија излагачког живота на Тргу галерија
Галерија Матице српске вечерашњим програмом обележава 60 година од када је овај национални музеј управо на данашњи дан 1958. отворен за јавност у згради на Тргу галерија у Новом Саду.
Култура / Наслови Преминуо професор глуме Предраг Бајчетић
У Београду је синоћ, у 85. години, преминуо угледни српски редитељ, продуцент и професор глуме Предраг Бајчетић. Иза себе је оставио многа стваралаштва, а ишколовао је и извео на позорницу прегршт српских глумаца, преноси Блиц.
Култура / Наслови Повеља Матице за неговање језика Српској православној цркви
Повеља Матице српске за неговање српске језичке културе припала је Српској православној цркви за вишевековне доприносе неговању српског језика, његових изражајних могућности, ћириличког писма као и очување српског народа, а поводом обележавања осам векова архиепископије српске.
Култура / Наслови Трећа сезона серије „True Detective“ ће више личити на прву
Продуценти популарне криминалистичке серије најавили су да се трећа сезона серије враћа коренима, и да ће више личити на прву.
Култура / Наслови Никола Кусовац завештао легат Адлигату
БЕОГРАД: Представници Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат” потписали су уговор о поклону са Николом Кусовцем, којим завештава свој легат овом Удружењу.
Култура / Наслови Корак ка заштити Унеска тврђаве у Бачу
Покрајински завод за заштиту споменика културе домаћин је данас Округлом столу „Историјско место Бач са окружењем – анализа изузетне универзалне вредности”, који ће бити одржан у амфитеатру Покрајинског завода за заштиту природе у Радничкој улици у Новом Саду.
EUR/RSD 118.1475
Најновије вести