Стефан Миленковић наступио на изложби Експо у Дубаију

ДУБАИ: Виолиниста Стефан Миленковић наступио је данас испред Павиљона Србије на Светској изложби Експо у Дубаију са Гудачком репрезентацијом младих.
stefan milenković
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Посетиоци изложбе Експо окупили су се око павиљона Србије, који је урађен по грађевинским мотивима Винчанске културе ,када су зачул и врхунску класичну музику.

Миленковић се кратко обрартио окупљенима, поздравио их и засвирао.

Наступ Стефана Миленковића са гудачима пропраћјен је великим аплаузом који је трајао неколико минута.

Гудачка репрезнтација свирала је и јутрос, али без Миленковића, на отварању свечаности поводом прославе Дана државности Србије на изложби Експо у Дубаију.

Миленковић је том приликом рекао да репрезентацију чине млади из разних школа, као и да већина од њих живи у Србији, али да су се окупили специјално за ту прилику, као и да су имали само пет проба, пошто никада пре нису свирали заједно.

Миленковић је рекао да то није класичан камерни окрестар, пошто има шест виолина и по једну виолу, чело и бас.

Оркестар је јутрос извео последњи став Свите који је написала Ана Крстајић специјално за ту прилику, док су вечерас по локалном времену одсвирана сва три става Свите, која је заснована на српским песмама и играма.

Србија данас слави Дан државности - Сретење у спомен на почетак Првог српског устанка 15. фебруара 1804. године и чин проглашења Сретењског Устава Кнежевине Србије 15. фебруара 1835. године.

EUR/RSD 117.3612
Најновије вести