Француски филм "Школски живот" у Културној станици Свилара

НОВИ САД: Пројекција француског филма "Ла Вие сцолаире- Школски живот" у режији Grand Corps Malade и Медхи Идира биће организована у Културној станици Свилара у Новом Саду, саопштили су из новосадског Франсуског института.
svilara dnevnik
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

"Школски живот" је награђивана комедија-драма из 2019. године коју су написали и режирали Grands Corps Malade (познати француски слам аутор) и Мехди Идир.

У главним улогама су : Лиам Пиерон, Зита Ханрот и Муsа Монсалi. Година дана школе, живота… и сналажења!

Нова и млада педагошкиња Самија из родног Ардеша прелази у једну школу на лошем гласу у Сен Денију. Самија се суочава са недисциплином и друштвеном стварношћу тог париског краја, али и добрим расположењем које влада међу ученицима и колегама.

Међу њима су Муса, Велики из краја и Дилан. Самија се прилагођава и убрзо почиње да ужива у умиривању најнесташнијих ученика.

Због свог компликованог приватног живота зближава се са Јанисом, живахним и јако паметним тинејџером чији је потенцијал препознала.

Иако се чини да Јанис одустаје од својих амбиција скривајући се иза своје дрскости, Самија ће уложити сав свој труд да спречи његов неуспех и покуша да га натера да се пројектује у бољу будућност.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести