Решена једна од 24 спорне приватизације: две године затвора за Технохемију

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду осудио је данас на две и по године затвора бившег директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђорђевића и још двоје његових сарадника за злоупотребе службеног положаја у вези са продајом Технохемије 2005. године.
Specijalni sud, sudnica Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Поред Ђорђевића осуђени су чланови Комисије за контролу уговора о продаји из Агенције Александар Вучетић и Љиљана Млађан на по две године затвора.

Свима им је изречена мера забране вршења позива, делатности и дужности у року од пет година.

Ово је друга првостепена пресуда, на коју осуђени, њихови браниоци као и Тужилаштво за организовани криминал имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду.

Првом пресудом коју је прошлог лета укинуо Апелациони суд, Ђорђевић је био осуђен на три године затвора, а Вучетић и Млађанова на по две године и четири месеца затвора.

Технохемија је, иначе, један од 24 случаја приватизација које је као спорне означио Савет за борбу против корупције. 

Ђорђевић је осуђен јер је као као директор Агенције и председник Комисије, а Вучетић и Млађан као чланови Косимисије, јер су приликом контроле испуњења уговорних обавеза из уговора о продаји који је Агенција закључила са купцем предузећа „Технохемија“ - купцу Ристу Гојковићу прибавили имовинску корист од 25.590.000 динара, јер не вршећи контролу извршења обавезе из уговора о продаји.

EUR/RSD 117.5727
Најновије вести