Заплењено оружје, ухапшени осумњичени

Припадници Полицијске управе у Сремској Митровици, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Полицијском управом у Новом Саду, ухапсили су Ж. О. (1965), Р. Х. (1949) и Џ. С. (1992), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
oruzje
Фото: МУП

Полиција је на две локације запленила девет пушака различитог калибра, шест пиштоља, осам оквира за пиштоље и пушке и 2075 метака различитог калибра.

Сумња се да су Ж. О. и Р. Х. набављали, сакривали, преправљали и препродавали оружје и муницију, у чему им је помагао Џ. С.

 У претресу куће Ж. О. на подручју Инђије, пронађене  су две аутоматске пушке, два пиштоља, 286 метака, 125 патрона за ловачку пушку и 1300 евра за које се сумња да потичу од препродаје оружја.

Приликом претреса стана Р. Х. у Сремским Карловцима нађено је седам пушака, четири пиштоља, осам оквира и 1664 метака.

Фото: МУП

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз  кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Ж. О. се сумњичи и за кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности, јер је приликом хапшења покушао да побегне.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести