Градина: Заплењене копије брендиране спортске опреме 

БЕОГРАД: Цариници су на улазу граничног прелаза Градина у камиону који је превозио гардеробу из Истанбула пут Дистрикта Брчко у БиХ пронашли нешто више од 100 килограма одеће за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.
policija znacka, ilustracija
Фото: Илустрација

Реч је, наиме, о скоро 200 торби с натписом „армани“, „гучи“ и „дискардид“, готово 400 пари доњег веша „келвин клајн“ и „бос“, као и 100 комплета пиџама „снупи“, а пре два дана и у царинској испостави Рашка, откривено је више од 750 килограма гардеробе сумњивог порекла у два камиона пристигла из Турске, саопштено је из Управе царина.

У товару тешком више од 24 тоне репроматеријала за текстилну индустрију који је откривен у камиону турских регистарских ознака којим је држављанин те земље превозио робу за фирму увозника у Новом Пазару, откривено је и 650 килограма непријављене робе дизајниране у духу светског првенства у Фудбалу, и за њу се сумња да није аутентична.

Реч је о мајицама са називима добро знаних фудбалских клубова, али и са бројевима дресова и презименима фудбалера који их носе, комплети шортсева и мајица, као и патике, све са потписом познатих брендова, скоро 600 пари „најки“, али и платнених патика „луј витон“ и „гучи“.

Заплењено је и више од 300 комплета дресова „пума“ с натписом „Српска фудбалска репрезентација“, али и дресова марке „најк“ с именом фудбалског клуба „Пе-Се-Же“, те око 250 мајица „адидас“, „најк“ и „пума“ с потписима француске, немачке и осталих фудбалских репрезентација, као и клубова „Реал Мадрид“, „Арсенал“, „Јувентус“ и других. 

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести