Ускоро суђење за крађу виолине Лајка Феликса

Апелациони суд у Новом Саду потврдио је оптужницу Основног јавног тужилаштва у Бучеју подигнуту против Петра Јовишића (48) из Старе Пазове и Ненада Симетића (51) из Темерина, који се терете за крађу скупоцене виолине музичком уметнику Лајку Феликсу.
lajko feliks
Фото: Youtube Printscreen

Виолина марке “Доменицо Монтано” украдена 1. новембра 2019. године у Бачком Петровом Селу, пронађена је неоштећена месец и по дана касније у Новим Бановцима, а оперативци новосадске криминалистичке полиције заједно с колегама из Сремске Митровице, ухапсили су Симетића и Јовишића, док је његов брат Ненад Јовишић, такође из Старе Пазове, “пао” 31. децембра. Он је с Тужилаштвом склопио споразум о признавању кривице, па му је изречена казна од шест месеци кућног затвора. Он се терети за прикривање.

Скупоцени инструмент из 1800. године музичару кога често називају генијем и “војвођанским Паганинијем”, украден је 1. новембра око поднева из аутобила доy суботичких регистрација паркираног у Улици Арпада Балажа.

- Тог дана сам са супругом дошао у Бачко Петрово Село да посетимо гробље на празник Сви свети - испричао је после крађе Феликс. - Виолину, иначе, свуда носим са собом, али нисам хтео да је уносим на гробље, па сам је оставио у коферу на задњем седишту у колима. Када сам се вратио, инструмента није било.

Иако се првобитно говорило да је вредност скупоцене виолине око пола милиона евра, вештачењем је, како сазнајемо, процењено да она кошта око 250.000 евра.       

Р. Д.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести