Ухапшен због силовања малолетнице и тешких крађа

ВЕЛИКА ПЛАНА: Полиција у Великој Плани ухапсила је Л. Б. (29) из околине тог града због сумње да је извршио кривично дело силовање, као и више крађа, тешких крађа и неовлашћено коришћење туђег возила, саопштио је МУП.
hapsenje, freeimages
Фото: Freeimages

Он се терети да је у априлу ове године, у околини Велике Плане, силовао 14. годишњу малолетницу.

Такође, у протекла три месеца, како се сумња, извршио је и серију од најмање десет крађа и тешких крађа, као и два неовлашћена коришћења туђег возила на подручју Велике Плане и Свилајнца. 

Он је из кућа и помоћних објеката најчешће крао техничку робу и алате, а два аутомобила је украо из гаража где су били паркирани, са кључевима у касети.

По извршењу кривичних дела, како се сумња, крио се у ненастањеним кућама чији су власници у иностранству, или у колибама удаљеним од насељених места. 

Интензивним оперативним радом полиција је лоцирала осумњиченог, а потом га и ухапсила, а аутомобиле и део украдених предмета пронашла и вратила власницима.

Л.Б. је, по налогу тужиоца, одређено полицијско задржавање, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести