Угљеша Гргур ексклузивно за „Дневник” открива: Мотив убиства породице Ђокић користољубље

Трочлана породица Ђокић из Алексинца, Горан (57), његова супруга Гордана (56) и ћерка Лидија (25), убијени су искључиво из користољубља, каже за “Дневник” први српски приватни детектив и дипломирани правник Угљеша Гргур из Новог Сада.
grgur
Фото: Youtube Printscreen

Да је мотив новац, потврђује начин живота и понашање породице Ђокић, за коју сви у Алексинцу и околини имају речи хвале.

- Њихов начин живота не указује да би било шта друго могло да буде мотив, осим новца. Не постоји ни милиметар нечега што би могло да укаже на други мотив осим користољубља јер су кобног дана код Горанове мајка, код које су одлазили сваке недеље, правили зимницу. Нема говора ни о каквој освети или зеленашењу јер класичан зеленаш не би живео таквим животом каквим су живели Горан и његова породица.Они су били везани, сво троје су били сложни, као једно. Лидија је била добро дете, никада није била проблематична. Ни она, нити њени родитељи нису припадали сумњивим круговим – појашњава за наш лист први српски детектив.

Овај монструозни злочин починила су најмање два извршиоца, уз помоћ типера, сматра Гргур.

- Типер, највероватније, није учествовао у самој ликвидацији породице Ђокић јер сам мишљења да је реч о неком ко је познавао Горана и његову породицу, њихов начин живота и навике. Зликовци су имали неког блиског Горану који је знао да он недељом иде код мајке на село и враћа се после поноћи. То им је највише одговарало јер је била идеална прилика да се почини злочин пошто нема никога на улици - истиче детектив Угљеша Гргур.


Месецима планирали злочин

Монструми који су починили овакво свирепо убиство су, у жељи да се пошто-пото дочепају новца породице Ђокић, месецима планирали злочин.

- Ти људи су, сигуран сам, познати полицији. Ко зна шта је све трочлана породица проживела у последњим тренуцима живота. Вероватно су мучили несрећну жену и ћерку како би натерали Горана да им да новац - наводи Гргур.


Фото: Приватна архива

Како каже, типер је починиоце овог стравичног злочина, који је узнемирио јавност не само у нашој земљи него и у земљама региона, вероватно, упознао у затвору.

- Сигурно се ради о тешким криминалцима који су осмислили стравичан злочина због новца јер су кружиле гласине да Горан носи са собом извесну количину девиза. Причало се и да држи паре у гепеку, у шта сумњам, али су те приче о новцу и типеру и извршиоцима биле у глави - појашњава Угљеша Гргур и истиче да је реч о људима који су и раније били извршиоци тешких крвичних дела.

Први српски приватни детектив и дипломирани правник Угљеша Гргур верује да су починиоци овог монструозног убиства направили неки погрешан корак, који ће полиција открити, ако већ није.

- Убице су бар два пута морале доћи код типера да им овај покаже терен и објасни навике породице Ђокић. Тада, сигуран сам, нису били опрезни, за разлику од дана извршења кривичног дела - каже наш саговорник и додаје да су том приликом сигурно носили мобилне телефоне и да их је неко од мештана видео.

Анализирајући случај, Гргур наглашава да је кобне ноћи, аутомобил у којем се налазила породица Ђокић зауставио или неко познат, или неко глумећи да му треба помоћ или, пак, лице у полицијској униформи, а потом их нападају и одвозе на место где ће , нешто касније, злочин бити почињен.

- Пошто је мотив новац, који Горан, није имао код себе, или бар ту количину о којој се причало да има, вероватно су се зликовци поделили и један од отмичара, под претњом и силом, одлази са Гораном на место где је држао новац, док други остаје са Горданом и Лидијом на месту где ће касније бити убијене. То објашњава појаву њиховог аутомобила на видео-снимку ауто-перионице у селу Житковац у ноћи отмице, која се налази на излазу из села, а која је на потпуно другом крају од места где су убијени – објашњава саговорник “Дневника”.

Подсетимо, породица је нестала, а потом и убијена у ноћи између 26. и 27. септембра, након што су кренули од Горанове мајке за Алексинац. Два дана касније, пријављен је њихов нестанак јер је примећено да нису отварали мењачницу коју су држали. Шест дана касније, у атару села Тешица пронађен је њихов аутомобил пасат, који је био запаљен и потпуно изгорео. Недуго потом, 10-12 километара даље, у атару села Моравац из ког је несрећна породица кренула за Алексинац, пронађена су и њихова беживотна тела, прострељена, запаљена, а потом и прекривена грањем, лишћем и даскама.

- Обдукција је показала да су убијени из два калибра зрна, да су запаљени… Горан је идентификован уз помоћ папиларних линија, односно отисака прстију јер му је била запаљена глава, вероватно су злочинци журили да прикрију злочин, док су тела његове жене и ћерке била скроз спаљена. Због тога верујем да су прво ликвидирали жену и ћерку, а Горана на крају. Са места злочина одвезли су се Горановим пасатом, који су спалили десетак километара даље, како би уништили све трагове и онда другим колима одлазе у непознатом правцу - каже Угљеша Гргур и наглашава да нема савршеног злочина.

Наш саговорник истиче да овај случај захтева огроман оперативни рад полиције, а према досадашњем ангажовању припадника Министарства унутрашњих послова и министра Александра Вулина, сигуран је да ће злочин убрзо бити расветљен и решен.

Д. Николић

Fekete Pišta
14.10.2021 • 09:19
Ko dovodi ovog vlasnioka agencije za obezbeđenje da priča gluposti. Dotični je ANALfabeta i diletant.
EUR/RSD 117.2781
Најновије вести