Возач „мазде“ осумњичен за убиство из нехата

БЕРЛИН: Возач „мазде“, који је ударио у возило у којем се налазио Ссабан Ссаулић, налази се у притвору и сумњичи се за убиство из нехата.
 Saobraćajka u kojoj je poginuo Šaulić Foto: westfalen-blatt.de
Фото: westfalen-blatt.de

Према писању немачке штампе, мушкарац од 34 године из Гитерслоа возио је под дејством алкохола када је на аутопуту А2 великом брзином ударио у возило у којем су се налазили Ссаулић и његови пријатељи.

У судару он је лакше повређен и полиција га је одмах након несреће ухапсила.

Према наводима државног тужилаштва од понедељка над њим је примењена мера истражног притвора због сумње на убиство из нехата.

Полиција из Билефелда наводи и да он не поседује возачку дозволу.

Државно тужилаштво затражило је да буде ухапшен, што је суд у Билефелду одобрио уз образложење да је реч о сумњи на убиство из нехата у саобраћају, са укупном материјалном штетом од око 26.000 евра.

Тужилаштво је ангажовало вештака како би разјаснио околности несреће, а криминалистичка служба је у понедељак, користећи нови сферичну камеру, урадила 3Д снимке места несреће који ће омогућити реконструкцију несреће.

Истрага обухвата и питање да ли су особе у оба возила биле везане, као и питање како је 34. годишњак уопште могао да управља возилом које није у његовом власништву.

Полиција је, такође, позвала сведоке ове несреће, која се догодила у недељу рано ујутро, да се јаве и својим исказом помогну у реконструкцији удеса.

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести