Тужилаштво поднело оптужни предлог против М. Поледице

БЕОГРАД: Тужилаштво за организовани криминал поднело је суду оптужни предлог против бившег државног секретара у Министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Миодрага Поледице због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са јавним набавкама.
tuzilastvo
Фото: Tanjug/ video arhiva

Оптужни предлог је поднет суду 16. новембра и њиме је обухваћен и бивши директор в. д. директор "Инфраструктуре железница Србије" Мирољуб Јевтић, као и још четворица окривљени, прецизирали су за Тањуг у том тужилаштву.

Поледица ће у новој влади, у Министарству енергетике и рударства, обављати функцију државног секретара.

Оптужни предлог не пролази поступак одлучивања суда о потврђивању попут оптужнице, па се очекује да ускоро буде заказан почетак суђења у овом случају.

Поред Поледице и Јевтића оптужени су и Бранимир Алимпић, Зоран Станојевић, Мирко Међа и Предраг Ћурчић.

Детаљи оптужнице нису саопштени.

Против њих је спроведена истрага због сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези с јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године.

Јевтићу, Алимпићу и Чурчићу ставља се на терет да су извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се Поледица терети да им је у томе помогао.

Међо и Станојевић се терете за по једно продужено кривично дело злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Стојановић је директор привредног друштва за грађење, ремонт и одржавање пруга ЗГОП, а Међо директор фирме "Инграп Омни".

Алимпић и Ћурчић су запослени у предузећу Инфраструтуре железнице.

Медији су пренели да се они сумњиче у вези са реконструкцијом пруге преко Панчевачког моста, односно да је Поледица заједно са Јевтићем, Алимпићем и Ћурчићем помагао да у поступцима јавне набавке буде фаворизовано предузеће ЗГОП.

Међо се, према писању медија, сумњичи да је давао "услужне понуде" којима је обезбеђивана извесност да ЗГОП добије послове на тендерима.

Јевтић је оптужен у још једном поступку због сумње да је примио мито од 10.000 евра.

Železničar
19.11.2020 • 15:42
Ovo je velika sramota za drzavu i ljude koji nemaju trunke morala, već Poledicu postavljaju za državnog sekretara. Veliko moralno i retoričko pitanje za izvršnu vlast i Vladu Republike Srbije, zašto su ostali repovi korumpiranog direktora na železnici, celo rukovodstvo je optuženi direktor i Poledica pstavili, još jednom, zašto država dozvoljava da ljudi sa sumnjivim moralom vode železnice ?
EUR/RSD 117.5810
Најновије вести