Триван: Кривичне пријаве против оних који су секли стабла

БЕОГРАД: Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да ће то министарство предложити да се подигну кривичне пријаве против младића који су у понедељак секли стабло у шуми на Кошутњаку.
trivan, tanjug
Фото: Tanjug

Триван је рекао да су надлежне инспекцијске службе ЈП „Србијашуме“, након објављивања снимка о инциденту, изашле на лице места и утврдиле да је посечено једно стабло.

Извештај инспекције биће прослеђен надлежним органима, а Министарство ће у четвртак иницирати да се против неодговорних лица подигну крвичне пријаве, рекао је Триван.

Запрепашћен сам чињеницом да је неко посекао дрво у парк-шуми која је заштићена и у којој Београђани воле да проведу данашњи празник, казао је министар.

Он је нагласио да је крајње време да променимо однос према природи и да шуме не смеју да буду „жртва“ бахатих понашања појединаца.

Триван је изразио забринутост што су излетници широм Србије палили ватру у шумама, иако је то, како наглашава, законом забрањено, као и да су аутомобилима улазили на зелене површине.

То је, такође, забрињавајуће. Недостаје нам реда и ова ситуација ће послужити да схватимо да ствари морају да се мењају из корена, закључио је Триван.

Танјуг је снимио младиће који су у понедељак секиром секли стабло дрвета у шуми у Коштњаку да би распалили роштиљ.

Сеча шумских стабала је законом забрањена, а предвиђене су новчане казне за то дело.

vlada
01.05.2018 • 17:26
srbija je potpusnik frankfurtske konvencije koja predvica najvise nivcane kazne za ovi nedelo sece drveca primenite hekoja
EUR/RSD 117.6085
Најновије вести