Триван: Још траје истрага о токсичном отпаду

Министар заштите животне средине Србије Горан Триван изјавио је у Новом Саду да још траје истрага везана за проналазак више од 1.000 тона токсичног отпада.
pasni otpad obrenovac tanjug
Фото: Tanjug

Подсетимо, отпад је пронађен у простору бивше фабрике Хемијске индустрије Нови Сад (ХИНС), а истрага је, по његовим речима, показала да заправо тог отпада на локацији има „дупло више”.

„Ми смо ушли у тај процес. Тужилаштво и безбедносна агенција добро раде свој посао и најважније је да све то доведе до судских поступака против оних који су криви, ако су криви“, рекао је Триван у Новом Саду уочи прве јавне расправе о Нацрту закона о климатским променама. 

Он је нагласио да Министарство неће одустати и да ће наставити да врши притисак да они који су криви за то и одговарају.

Казао је да ће информације о том случају бити јавне тек када истрага буде завршена и када их Тужилаштво буде имало.

Триван је додао да је за случај с бурадима токсичног отпада у Обреновцу, који се појавио крајем 2017. године, Тужилаштво у том месту већ подигло оптужницу и да је суд у Обреновцу ту оптужницу прихватио, те се очекује почетак суђења.

„Крајње је време да они који врше ту скандалозну врсту злочина према нашој животној средини и нашем здрављу, буду кажњени“, рекао је Триван.

С. Х.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести