Сутра пресуда бившим челницима СИЕПА

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду објавиће сутра првостепену пресуду некадашњој министарки за телекомуникације Јасни Матић поводом оптужби да је злоупотребама службеног положаја у Агенцији за промоцију извоза и страних улагања (СИЕПА) са сарадницима оштетила буџет Србије.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Осим Матићеве, пресуда ће бити изречена и Весни Перић, Бојану Јанковићу и Божидару Лаганину.

Они се терете за продужено кривично дело злоупотребе службеног положаја за које је запрећена казна од две до 12 година затвора.

Против Матићеве и осталих спроведена истрага због сумње да су у СИЕПА од 2006. до 2013. неоснованим исплатама по основу "уговора о непостојећим ауторским делима" оштетили буџет Србије за око 120 милиона динара, а за себе и друга лица прибавили имовинску корист од 90 милиона динара.

Матићева је била министарка за телекомуникације у влади Мирка Цветковића и некадашња директорка Агенције за страна улагања, кадар Г17 плус, била је и државни секретар за економске односе са иностранством у Министарству економије и регионалног развоја.

Славиша
20.07.2020 • 19:01
Нема од те пресуде ништа,зато што су све плански радили,законе такве доносили,а и судије по судовима поставили,да им нико не може судити и пресудити.Па уосталом,јели то и ЕУ сама рекла је нам је судство и тужилаштво катастрофа.
EUR/RSD 117.5920
Најновије вести