Ребић: За повећање брзине пита се Министарство грађевине 

БЕОГРАД: Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да Министарство унутрашњих послова очекује да евентуално повећање дозвољене брзине кретања на аутопуту са 120 на 130 километара на час предложи Министарство грађевинарства и инфраструктуре, које је надлежно за техничко регулисање саобраћаја, управљање брзинама и ограничење брзине.
Direktor policije Vladimir Rebić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

“Опште ограничење брзине кретања на аутопуту, које износи 120 километара на час, прописано је Законом о безбедности саобраћаја на путевима и МУП као предлагач Закона, очекује да Министарство грађевинарства и инфраструктуре предложи евентуалну измену општег ограничења брзине на аутопуту” рекао је Ребић за Танјуг поводом полемика у јавности укључујући и информације о могућем повећању дозвољене брзине на аутопуту на 130 километара на сат. 

Он је указао да се мерењем средње брзине на аутопуту не могу санкционисати возачи који праве дуже паузе између одређених наплатних станица."Али, сматрамо да се велики број грађана, који немају намеру да праве паузе, може одвратити од намере да на одређеној деоници прекораче дозвољену брзину кретања", истакао је Ребић и додао да то и јесте основни циљ мерења средње брзине између наплатних станица. 

Ребић је подсетио да ће возачи који тренутно прекораче дозвољену брзину кретања и даље бити откривани помоћу ручних радара и пресретача, а да ће у наредном периоду контрола тренутне брзине кретања бити посебно интензивна у ноћним сатима. 

“МУП континуирано ради на повећању безбедности грађана у саобраћају и током претходних неколико година предузело је низ мера у циљу смањења броја страдалих на нашим путевима", нагласио је директор полиције.

Он је истакао да су управо појачане контроле брзине, алкохолисаности возача и коришћења сигурносних појасева допринеле већем поштовању саобраћајних прописа, а самим тим и смањењу броја погинулих.У периоду од 1. јануара од 31. јула 2017. године, у односу на исти период 2016. године, број погинулих смањен за девет одсто, са 327 на 300, навео је Ребић. 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести