Пореској инспекторки кућни затвор због мита од 20.000 евра

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на годину дана кућног затвора Ратку Вранић, јер је као инспектор пореске полиције 2008. године примила мито 20.000 евра, да не би поднела кривичну пријаву за утају пореза.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Овом трећестепеном одлуком, која је данас објављена на сајту Апелационог суда, потврђена је другостепена пресуда, којом је преиначена првостепена пресуда Вишег суда у Београду, а којом је Вранић била ослобођена од оптужби.

Вранић је осуђена, јер је средином маја 2008. године па до 4. јуна исте године као инспектор Сектора пореске полиције за град Београд захтевала 55.000 евра од оца власника једног предузећа, како не би поднела кривичну пријаву против његовог сина због утаје пореза.

Вршећи контролу пословања, она је утврдила да је са рачуна предузећа, чији је власник син оштећеног, подизана велика количина готовог новца - 27 милиона динара, те да се ради о спорним исплатама, које није пратила одговарајућа писана документација.

Да не би извршила службену радњу коју је морала да изврши, она је од оштећеног захтевала да јој преда 55.000 евра, да не би поднела кривичну пријаву против његовог сина због утаје пореза и да не би проследила налог за вршење теренске контроле за обрачун и наплату пореза.

Она је према пресуди 4. јуна 2008. године, у свом стану, од оштећеног примила новац и то 20.000 евра, наводи се у пресуди

 

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести